Python onder bankje in Antwerpen

Wie van 4 juli tot 31 juli in de Antwerpse binnenstad kuiert, komt voor verrassingen te staan. Onder een bankje op de Groenplaats ligt een levensechte python te wachten op haar prooi. De Nationalestraat wordt opgefleurd door een wolk prachtige blauwe vlinders die boven een pleintje zweven. Een luiaard vergezelt de basketters op de Sint-Andriesplaats. En wie van het Steenplein naar de stad wandelt moet oppassen, daar zijn twee krokodillen op pad vanuit de Schelde.

Voor haar jaarlijkse zomercampagne werkt Antwerpen samen met de ZOO, die in 2018 al 175 jaar vlak naast het Centraal station gevestigd is. In totaal worden replica’s van 16 diersoorten losgelaten in Antwerpen-centrum. Bij elk beeld of beeldengroep staat uitleg en een plan waar de andere beesten te vinden zijn. Zo kan iedereen een tochtje doen om ze allemaal te spotten. Ideaal voor het verzamelen van een reeks originele selfies met de dieren.

ZOO Antwerpen zelf zette haar feestjaar in met de musical ZOO of Life. In de zomer worden de festiviteiten verdergezet met de Expo Cine ZOOlogie, een tentoonstelling over de historische band tussen film en de ZOO, gratis te bezoeken in de Latteria. Op het Vlinderspeelplein leven kinderen zich uit in het thema belle époque. Er zijn in juli en augustus ook dagelijks wandelingen in datzelfde thema.

ZOOmerbar

Dries Herpoelaert, algemeen directeur ZOO Antwerpen: “We vieren de 175ste verjaardag van de ZOO samen met de Antwerpenaar. Na een wandeling door de stad leiden de dieren je naar het Flamingoplein in de ZOO waar je heerlijk kunt genieten van onze ZOOmerbar. Vrij toegankelijk en met live muziek. Kwetterende flamingo’s en zicht op onze prachtige ZOO zijn de kers op de taart.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier