Rode Kruis, stop nu toch eindelijk met die verdomde stickerverkoop

Wellicht ben je hen ook al tegen het lijf gelopen aan de ingang van een warenhuis of zag je hen opduiken terwijl je voor het rood licht stond: de vrijwilligers van het Rode Kruis die je een sticker willen opsolferen. En we geven het toe: telkens trachten we ons te verstoppen. Want moet je in hemelsnaam aanvangen met zo’n f#!&ing sticker?

Begrijp me niet verkeerd, we hebben sympathie voor het Rode Kruis en vinden de inspanningen van de vrijwilligers bijzonder lovenswaardig. En het ingezamelde geld wordt goed besteed, zo blijkt uit de perstekst:
“Per sticker betaal je vijf euro. Elke lokale Rode Kruisafdeling heeft haar eigen gepersonaliseerde stickers. Je weet dus exact waar je geld naartoe gaat. Door een sticker te kopen, investeer je in je omgeving. Je helpt heel veel mensen uit je buurt. Jezelf inbegrepen. Want wie weet, heb je op een dag zelf hulp nodig. Wist je dat de opbrengst ervan integraal naar de lokale Rode Kruisafdeling gaat? Op de gepersonaliseerde sticker kan je lezen waarvoor ze het geld zullen gebruiken. Bijvoorbeeld voor materiaal voor de interventiedienst, voor een nieuwe boekenkar voor de zorgbib, enzovoort.”

OK, OK, we zijn helemààl overtuigd, alleen hebben we een probleem met die eeuwige stickers. Wat doe je daar in hemelsnaam mee? Op je wagen kleven? Toch maar liever niet… Dus belanden ze eerst in een of andere lade en na enige tijd verdwijnen ze in de vuilnisbak. Niet echt milieuvriendelijk…

Dus Rode Kruis, kies volgend jaar eens voor iets anders ajb. Verkoop koekjes! Of wijn… Of nog beter: koppel jullie actie aan een ander goed doel. Verkoop bijvoorbeeld zaadjes van bloemen en planten waarmee de bedreigde bijen geholpen zijn. Of werk samen met Oxfam en verkoop fairtrade-koffie. Twee vliegen in één klap! En wedden dat de verkoop zal stijgen?

sticker-rode-ridder

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier