Chef nieuws Sandra Rosseel: “Drama, verraad, vriendschap en heldendaden: zelfs de beste telenovela’s zijn geen match voor een boeiende Tour”

Goeiemorgen,

Eindelijk, de vakantie is begonnen! Of toch min of meer. Voor mijn zonen is de vakantie eigenlijk al een goeie week bezig, want ze werden niet meer op school verwacht, behalve dan voor de bespreking van hun rapporten. En zelf moet ik nog even wachten – zeven weken om precies te zijn – want mijn vakantie valt pas eind augustus. Maar toch, ook al moet ik zelf werken en regent het terwijl ik deze woorden schrijf, het begin van juli roept bij mij áltijd een vakantiegevoel op. Een gevoel van vrijheid en van mogelijkheden.

De zomer is voor mij een tijd van onverwachte ontmoetingen met oude bekenden en nieuwe onbekenden, spontane feestjes en ein-de-lijk tijd hebben om nog eens af te spreken met die vrienden die je al veel te lang niet meer hebt gezien. Van summer drinks, leuke evenementen en sublieme concerten. Zelfs op werkdagen. Er is immers altijd wel iets te doen, en heb ik een keer zin in niets, dan lonkt de hangmat in de tuin. Of, wanneer het regent, de luie zetel binnenshuis. Een goed boek, iets om te drinken en de kat die zich aan mijn voeten nestelt… Meer moet dat niet zijn.

Al is de kans natuurlijk wel groot dat er de komende weken van lezen niet zo veel in huis komt. De start van de zomervakantie is immers ook de start van de Tour. Trouwe lezers weten al dat ik uit een wielergekke familie stam, en dus behoort de Ronde van Frankrijk al mijn hele leven tot die elementen die mijn zomer kleur geven. De ene keer meer als achtergrondgeruis – de Tour kan soms ook behoorlijk saai zijn – en de andere keer als hoofdact dankzij superspannende ritten door prachtige landschappen.

De bovenmenselijke inspanningen, de heroïsche strijd op twee wielen, de krachtexplosies van de ene renner en de koersintelligentie van de andere, het ploegenspel én wat er zich binnen die ploegen zelf afspeelt… Drama, verraad, vriendschap en heldendaden: zelfs de beste telenovela’s zijn geen match voor een boeiende Tour.

Terwijl ik deze woorden schrijf, maken de renners zich op voor de start van de eerste rit. Geen traditionele ‘contre la montre’ dit keer, maar meteen een rit die voor vuurwerk moet zorgen. De perfecte – en hopelijk ook valpartijloze – start voor drie weken vol koersplezier én een zomer om van te genieten.

Of je nu wielerfan bent of niet, al meteen vakantie hebt of toch nog wat moet doorwerken: ik wens jou alvast een fantastische zomer toe.

Fijne zondag! Reageren? sandra.rosseel@roularta.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier