Stop met die belachelijke trends in fitnessland

Er gaat geen maand voorbij of ik krijg een persbericht over een nieuwe trend in fitnessland. De laatste ‘nieuwigheid’ – het is altijd een samenraapsel van al lang bestaande disciplines – is AcroYoga.

Handleiding om zelf een nieuwe fitnessrage uit de grond te stampen: (heel eenvoudig, slechts twee stappen)

  1. Koppel twee (of meer) bestaande disciplines aan elkaar. In het geval van AcroYoga gaat het om yoga, acrobatiek en thaise massage
  2. Zeg dat wereldberoemde sterren al helemaal weg zijn van je discipline. Dat is niet zo moeilijk, de kans dat die sterren zeggen dat het niet waar is, is nagenoeg onbestaande. In het geval van AcroYoga worden Lena Dunham en Giselle Bundchen er met de haren bij gesleurd. Ik ga hen niet bellen om te vragen of het waar is. Jij?

Om je nieuwe ‘rage’ ook bij de hipsters ingang te doen vinden, moet je alleen maar een paar foto’s op Instagram en consoorten te posten. Ben je meteen ‘in’.

Tover misschien best ook nog een tot de verbeelding sprekende handleiding uit je mouwen. Lees even mee wat AcroYoga te bieden heeft (letterlijk uit het tenenkrullende persbericht):

In het begin van de les brengt yoga de aandacht naar de adem en wordt het lichaam opgewarmd. Het acrobatische gedeelte stimuleert kracht en samenwerken. De base is de persoon met het meeste contact op de grond. Hij ligt vaak met zijn hele rug op de grond en ondersteunt de vlieger met armen en benen. De vlieger is de persoon in de lucht die zich, ondersteund door de base, in dynamische posities kan bewegen. De spotter zorgt er voor dat de vlieger veilig op de grond komt en zorgt voor steun. Een AcroYoga les eindigt gewoonlijk met een thai massage of therapeutisch vliegen waarbij alles in het teken van loslaten staat.

Tiens, van vliegertje spelen, dat deden wij als kind ook al.

Na de handleiding kan je ook nog een eindje verder uit je nek lullen, kwestie dat ook de geitenwollensokken en zwevers van deze wereld zich goed in jouw nieuwe filosofie kunnen vinden:

Acroyogi’s delen op een speelse manier gewicht en leren elkaar en zichzelf beter leren kennen. Vertrouwen en communicatie zijn daarbij essentieel.

Wil je meer weten over AcroYoga, surf dan naar www.belgiumrolfing.com/acroyoga

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier