Loop mee voor gelijke rechten voor meisjes in Benin

Vier jonge meiden hebben één doel: gelijke rechten voor meisjes. Daarom lopen Aline, Line, Zoé en Marlies op zondag 29 mei 18 km tijdens de Fisherman’s Friend StrongmanRun in Antwerpen. Tijdens deze loodzware obstakelloop nemen de vier het op voor hun ‘zussen’ in Benin, zodat ook zij de kansen krijgen waar ze recht op hebben. Geef jij hen een duwtje in de rug en loop je mee met het Plan Run Team?

Het team wil per meter dat ze lopen in de StrongmanRun, of beter de StrongWOmanRun, 1 euro inzamelen voor het Girl Power-project in Benin. Dat project maakt meisjes via voetbal mondiger en sterker.

Zoé, Aline (boven), Line (onder) & Marlies. (foto Alexandra Bertels)
Zoé, Aline (boven), Line (onder) & Marlies. (foto Alexandra Bertels)

Aline, Line, Zoé en Marlies reisden eind april af naar Benin om het initiatief met eigen ogen te zien: “We leerden stuk voor stuk sterke meiden kennen. Allemaal vertelden ze hoe blij ze met het project zijn. Hoe het voetballen hen gelijk maakt aan jongens. Want in Benin mogen de meisjes niet zomaar voetballen, laat staan spreken.”

Door het project krijgen meisjes de kans om zich te bewijzen. Tijdens workshops leren ze ook meer over tienerzwangerschappen en kindhuwelijken. Ze krijgen informatie over de obstakels in het leven van een meisje en hoe ze te overwinnen.
De vier zijn vastberaden om de symbolische hindernissen te overwinnen: “Dankzij de ontmoetingen staan we samen nog sterker om deze race voor onze zussen uit te lopen.”
Het Girl Power-project van Plan België helpt de meisjes in Benin bij die hindernissen.

De meisjes die meedoen aan het project.
Enkele meisjes die deelnemen aan het project. (foto Yanick Folly)

Ook jij kan je beste beentje voorzetten!

Loop met de Belgische ambassadrices mee in het Plan Run Team tijdens de StrongWOmanRun op 29 mei. Inschrijven kan tot en met 15 mei via marielaure.debrauwer@planbelgie.be

Meer informatie over het project via www.superplan.be/girlsruntheworld en in De Zondag van  22 mei.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier