Vandaag zouden we gelukkigst moeten zijn

Lijken de collega’s, vrienden, buren en familieleden vandaag vrolijker dan anders? Dat is géén toeval: de derde vrijdag van juni is immers de ‘gelukkigste dag van het jaar’. Happinesscoach Cliff Arnell bedacht er zelfs een formule voor.

De formule ziet er als volgt uit: O + (N x S) + Cpm/T + He. De bedenker geeft er de volgende verklaring voor: de O staat voor openlucht. Voor buiten zijn, voor barbecueweer. De N en de S staan voor voor natuur en sociale interactie. Mensen brengen veel tijd buiten door en hebben meer contact met elkaar dan tijdens de wintermaanden. Cpm zijn de mooie zomerherinneringen aan de kindertijd, T staat voor temperatuur en He voor het vakantiegevoel. We beginnen af te tellen naar de zomervakantie en dat stemt ons gelukkig.

Helaas wordt de formule vandaag getorpedeerd door de nukkige weergoden. Aan de ontbijttafel hoorden we weerman Frank Deboosere het hebben over ‘ochtendgrijs’, ‘buien’, ‘onweer’ en ‘te lage temperaturen voor de tijd van het jaar’. En daar werden we allerminst vrolijk van…

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier