Vreemdgaan: liever met een minder aantrekkelijke onbekende dan met een knappe buur, kennis of vriend(in)

Driekwart van de mannen en vrouwen die vreemd gaan, duikt liever de koffer in met een onbekende dan met iemand uit de vrienden- of kennissenkring. Ze voelen zich minder schuldig, oordelen dat de kans om betrapt te worden kleiner is en vinden seks met een onbekende opwindender. Verrassend is ook dat slechts 19 procent van de ondervraagden een onbekende op basis van zijn of haar uiterlijk uitkiest om mee naar bed te gaan.

VictoriaMilan, een datingsite voor getrouwde en gebonden mensen die op zoek zijn naar een avontuurtje, onderzocht de voorkeuren voor overspel van 2.847 mannelijke en 1.415 vrouwelijke leden. Ruim drie op vier van de ondervraagde mannen en vrouwen zeggen dat ze de voorkeur geven aan een spannend avontuur met een vreemde dan met iemand die ze al kennen.

Een derde beweert dat er geen schuldgevoelens zijn als de persoon in kwestie geen vriend(in) of kennis is. Een kwart denkt dat er dan minder kans is om betrapt te worden. Een vijfde van de vreemdgangers zegt zich meer op zijn gemak te voelen met een vreemde en zich dan helemaal kan laten gaan. De overige 18% zegt dat ze onbekende mensen opwindender vinden.

Vreemdgangers die iemand online ontmoeten, stellen een goede klik op prijs als ze chatten over looks en locatie voor ze de beslissing nemen naar bed te gaan. Een goede online chat is belangrijker dan het uiterlijk, de locatie of het soort relatie als het gaat om het kiezen van een onbekende voor een affaire zonder schuldgevoelens, onthult een nieuw onderzoek.

Wife shouting at husband. Cheating man. Betrayal.De meerderheid van de vreemdgangers is het erover eens dat ze banger zijn om betrapt te worden als ze naar bed gaan met iemand die ze kennen (42%). Slechts een vijfde zegt dan een meer serieuze vibe te voelen in het avontuurtje – het wordt niet alleen als plezier beschouwd. 19% zegt zich zorgen te maken diepere gevoelens te ontwikkelen en 18% zegt dat het dan gewoon te riskant is om ervan te kunnen genieten.

Iets minder dan een derde zegt dat als de persoon in een andere stad woont, hij of zij veel aantrekkelijker is. 23% zegt geïnteresseerd te zijn als een vreemde dezelfde opvattingen heeft over een verhouding als zijzelf. Verassend genoeg zal slechts 19% een vreemde op basis van zijn of haar uiterlijk uitkiezen om mee naar bed te gaan.

Volgens oprichter en CEO van Victoria Milan, Sigurd Vedal, zullen vreemdgangers alles doen om hun privacy te beschermen terwijl ze toch zoveel mogelijk plezier willen. “Ze duiken het liefst in bed met een vreemde omdat er dan geen remmingen zijn, er minder betrokkenheid verwacht wordt en er heel weinig risico is om betrapt te worden. Naar bed gaan met iemand die je kent, is spannend en gevaarlijk, maar het is niet de moeite waard als je betrapt wordt” aldus Vedal.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier