Wil de eigenaar van de Boeing 747 zijn vliegtuig verplaatsen, aub?

De eigenaar van een verkeerd geparkeerde wagen vinden is niet zo moeilijk. De eigenaar van een verkeerd geparkeerd vliegtuig vinden, blijkt veel meer voeten in de aarde te hebben.

In Maleisië zijn in verschillende dagbladen paginagrote advertenties verschenen waarin de autoriteiten op zoek zijn naar de eigenaars van drie Boeing 747-vliegtuigen die achtergebleven zijn op de luchthaven van Kuala Lumpur. Er staat letterlijk te lezen: “Als je de toestellen niet binnen de veertien dagen ophaalt, behouden we ons het recht voor om de vliegtuigen te verkopen of er op een andere manier over te beschikken.”

Doordat de eigenaars van deze vliegtuigen al lang niets meer van zich hebben laten horen, loopt de luchthaven veel inkomsten (parkeergeld!) mis. “Het gaat om een normale en redelijke stap in het proces van achterstallige schulden die door luchthavens wereldwijd worden gezet in gelijkaardige situaties”, klinkt het bij de luchthavenuitbater. “Mogelijk zijn de 747’s eigendom van een onderneming die niet meer operationeel is en die een buitenlandse entiteit is.”

Met andere woorden, een dergelijk toestel heeft geen nummerplaat noch enig andere vorm van herkenningsmiddel die kan gelinkt worden aan een eigenaar. Zouden er dan op onze luchthavens ook toestellen staan die ‘van niemand’ zijn? Anders weet Tom Waes er wel weg mee.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier