Lokale zondagse kost: Crêpes normandes met peer

1233

Vandaag serveert Amylia van Cookameal een lekker gerechtje met Belgische ingrediënten. Lokale zondagse kost dus. Zo willen we onze lokale producenten wat extra steun geven. Koop én kook lokaal!

Deze week geven we de crêpe normande een twist, met een lekkere Belgische peer!”

Dit heb je nodig (voor 4 personen of 2 ‘dikke’ pannenkoeken per persoon):

2 eieren

100 gr bloem

250 ml melk

½ zakje vanillesuiker

Snuifje zout

1 tl maïsolie

2 peren

20 gr kristalsuiker + extra

Calvados

Boter

Extra’s: poedersuiker, ijs, slagroom

Zo maak je het:

Maak een glad pannenkoekenbeslag van de eieren, bloem, vanillesuiker, maïsolie en melk

Schil de peren en snij ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm

Verdeel de plakjes in 4 porties

Smelt voor elke pannenkoek een klontje boter in de pan

Strooi wat suiker bij de boter en laat lichtjes karamelliseren

Bak hierin twee plakjes peer kort aan beide kanten

Giet een pollepel beslag over de peer

Laat de pannenkoek op een zacht vuurtje garen en draai om

Giet een scheutje Calvados bij de pannenkoek en flambeer (zet je dampkap uit!)

Werk af met poedersuiker (en eventueel slagroom/vanille-ijs)