Lokale zondagse kost: Crêpes normandes met peer
Vandaag serveert Amylia van Cookameal een lekker gerechtje met Belgische ingrediënten. Lokale zondagse kost dus. Zo willen we onze lokale producenten wat extra steun geven. Koop én kook lokaal!
Deze week geven we de crêpe normande een twist, met een lekkere Belgische peer!”
Dit heb je nodig (voor 4 personen of 2 ‘dikke’ pannenkoeken per persoon):
2 eieren
100 gr bloem
250 ml melk
½ zakje vanillesuiker
Snuifje zout
1 tl maïsolie
2 peren
20 gr kristalsuiker + extra
Calvados
Boter
Extra’s: poedersuiker, ijs, slagroom
Zo maak je het:
Maak een glad pannenkoekenbeslag van de eieren, bloem, vanillesuiker, maïsolie en melk
Schil de peren en snij ze in plakjes van ongeveer 0,5 cm
Verdeel de plakjes in 4 porties
Smelt voor elke pannenkoek een klontje boter in de pan
Strooi wat suiker bij de boter en laat lichtjes karamelliseren
Bak hierin twee plakjes peer kort aan beide kanten
Giet een pollepel beslag over de peer
Laat de pannenkoek op een zacht vuurtje garen en draai om
Giet een scheutje Calvados bij de pannenkoek en flambeer (zet je dampkap uit!)
Werk af met poedersuiker (en eventueel slagroom/vanille-ijs)
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier