Zondagse kost: Carpaccio van peer en rode biet met peperkoek croutons

Wil je uitpakken met een origineel en gezond voorgerechtje tijdens de feestdagen? Dan hebben wij voor jou hét geknipte recept! Met deze heerlijke carpaccio van peer en rode biet met peperkoek croutons scoor je sowieso. Een heerlijk recept van Amylia van Cookameal.

Voorgerecht voor 4 personen

Dit heb je nodig:

3 plakjes peperkoek
1 el boter
2 rode bieten, voorgekookt
2 peren
120 g zachte geitenkaas
50 g walnoten

Tijm dressing:
3 el olijfolie
1 el honing
1 el citroensap
1/2 tl verse tijm
peper en zout
Garnering: Rucola

Zo maak je het

  • Snij de peperkoek in blokjes
  • Bak de blokjes peperkoek in 1 el boter krokant
  • Meng alle ingrediënten voor de dressing
  • Proef en kruid bij met peper en zout
  • Snij de bietjes en de peer in dunne plakjes
    Tip: Voor perfecte plakjes gebruik je best een mandoline
  • Schik de plakjes op 4 borden, wissel steeds rode biet en peer af
  • Verkruimel de geitenkaas en verdeel over de carpaccio
  • Hak de walnoten fijn
  • Werk de carpaccio af met de gehakte walnoten, dressing en enkele blaadjes rucola

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier