Gaat Regi opnieuw aan de haal met een Radio 2 Zomerhit? “Ik maak dit jaar dubbel zoveel kans om te winnen, want ook het nummer van Camille komt uit onze stal”

252
Drukke tijden voor Regi. Vandaag mogelijks een nieuwe Radio 2 Zomerhit-trofee en straks de start van ‘Regi Academy’ waar hij op zoek gaat naar een nieuwe muzikale witte merel. “Deze talentenjacht biedt dan ook een waanzinnige kans aan de winnaar: op heel korte tijd van nul naar het Sportpaleis.” (foto DPG Media)
Drukke tijden voor Regi. Vandaag mogelijks een nieuwe Radio 2 Zomerhit-trofee en straks de start van ‘Regi Academy’ waar hij op zoek gaat naar een nieuwe muzikale witte merel. “Deze talentenjacht biedt dan ook een waanzinnige kans aan de winnaar: op heel korte tijd van nul naar het Sportpaleis.” (foto DPG Media)

Vandaag bouwt Blankenberge een groots, zomers en muzikaal feest. Gelegenheid? De uitreiking van de Radio 2 Zomerhit, die live wordt uitgezonden op Eén. De hamvraag: winnen Niels Destadsbader en Regi dit jaar samen een Radio 2 Zomerhit? “De concurrentie is nog groter dan vorig jaar.”

Na drie keer Niels Destadsbader op rij, gevolgd door een eerste overwinning voor Regi in 2020, is het dit jaar zomaar mogelijk dat de twee succesvolle muzikanten samen de Radio 2 Zomerhit in de wacht slepen met hun nummer De wereld draait voor jou . “Het is nu nog veel spannender dan vorig jaar”, vindt Regi zelf. “De concurrentie is niet min. Metejoor heeft dit jaar veel succes geoogst, Camille heeft met Vuurwerk een tophit – al is dat mijn eigen schuld (lacht) – en nu is ook Bazart genomineerd. Ik denk dat er dit keer wel vier of vijf nummers een goede kans maken om te winnen. Misschien gaat het publiek er wel vanuit dat wij gaan winnen en stemmen ze daarom niet. We zullen zien, het wordt in ieder geval spannend.”

Je bent de winnaar van vorig jaar, Niels die van de drie jaren daarvoor. Doet jou dat nog iets, zo’n Radio 2 Zomerhit?

“Absoluut! Eerst en vooral ben ik al heel blij dat we genomineerd zijn. Wat dat betreft is onze missie al geslaagd. Maar natuurlijk zou ik heel graag winnen. De overwinning van vorige zomer smaakt naar meer. Met de release van onze platen houden wij zeker ook rekening met de Radio 2 Zomerhit. Dit is een van de weinige grote muzikale tv-shows in de zomer. Logisch toch dat je je best doet om die te winnen… Ik maak dit jaar trouwens dubbel zoveel kans, want ook het nummer van Camille komt uit onze stal.”

Deze zomer is er – eenmalig – ook de revival van ‘Tien Om Te Zien’ in Middelkerke. En ook op die affiche ontbreek je niet. Zou het geen goed idee zijn om daar weer een wekelijks tv-programma van te maken?

“Goh, ik denk dat het een beter idee is om er een jaarlijks terugkerend fenomeen van te maken. Als je er een wekelijks programma van probeert te maken, stoot je weer snel op de redenen waarom het ooit is afgeschaft. Maar organiseer dit één of twee keer per jaar, dan kan Tien Om Te Zien zeker nog tien jaar voor ongelooflijke taferelen zorgen. Ik vind het leuk dat ze de artiesten nu ook nieuw werk laten brengen. Hadden ze me gevraagd om voor die reünie met Walk On Water te komen, had ik het niet gedaan. Ik wil mijn nieuwe hits spelen.”

Je hebt in de coronaperiode ook behoorlijk wat hits geschreven, maar je hebt er nog niet mee kunnen optreden. Hoe bizar is dat?

“Dat is heel raar. Ik heb mijn grootste hits in de coronaperiode uitgebracht, en pas nu kan ik de vruchten gaan plukken van al dat harde werk. Op 30 oktober sta ik in het Sportpaleis met de show Regi – Kom Wat Dichterbij . Daar kijk ik enorm naar uit. Ik wil mijn hits nu eindelijk live kunnen spelen.”

Ik wil mijn hits nu eindelijk live kunnen spelen

Een van je muzikale gasten beleeft die avond zijn of haar vuurdoop in het Sportpaleis. En naar die gast ben je momenteel op zoek in het nieuwe tv-programma ‘Regi Academy’, vanaf donderdag bij VTM 2.

“Klopt. Ik heb de laatste tijd met heel wat talent gewerkt voor mijn singles: Jaap Reesema, Olivia Trappeniers, Niels Destadsbader… En de volgende single maak ik met de winnaar of winnares van Regi Academy . Die persoon mag dan ook meteen optreden in het Sportpaleis op 30 oktober. Deze talentenjacht biedt dan ook een waanzinnige kans aan de winnaar: op heel korte tijd van nul naar het Sportpaleis. Het tv-programma gaat over die zoektocht naar talent. Het grote verschil met andere televisietalentenjachten is dat hier alleen maar nummers uit mijn catalogus worden gezongen. Ik heb ondertussen bijna zestig top 10-hits gescoord, dus keuze te over! (lacht )

Radio 2 Zomerhit, vandaag om 20.25 uur op Eén en op Radio 2. ‘Regi Academy’, vanaf donderdag 19 augustus om 21.30 uur bij VTM 2.