Zondagse kost: Een heerlijk peperkoekenhapje

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.  Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Vandaag deelt Lise Vanrijckeghem uit Kaster haar keukengeheim.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig voor 4 personen (10 hapjes):

  • 300 gr peperkoek
  • 2 grote appels
  • Klontje boter
  • 1 camembert (+/- 200 gr)
  • Extra: uitsteekvorm (diameter: 3,5 cm)

Zo maak je het:

  • Snij de peperkoek in plakjes
  • Steek ongeveer 20 rondjes uit de plakjes met de uitsteekvorm
  • Schil de appels en snij ze in plakken van ongeveer 0,5 cm dik
  • Steek 10 rondjes appel uit met de uitsteekvorm
  • Bak de appelrondjes goudbruin in de boter
  • Snij nu camembert in plakjes en steek ook hier 10 rondjes uit
  • Stel de hapjes samen: onderaan een stukje peperkoek, vervolgens camembert, appel en bovenaan terug peperkoek

Smakelijk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier