Zondagse kost: genoise van yoghurt

3768

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be – verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week: een aanrader van lezeres Lies (69) uit Tervuren.

Lezeres Lies probeert elke week minstens één nieuw recept uit, en is dus altijd op zoek naar nieuwe gerechten om uit te proberen. “Een recept dat er lekker uit ziet, scheur ik uit en leg ik apart om uit te proberen”, vertelt Lies, “Valt het in de smaak dan bewaar ik het netjes in een map om later nog eens opnieuw klaar te maken! Oh, en er zitten al heel wat gerechtjes van De Zondag in mijn map hoor”, gaat Lies vrolijk verder.

Genoise van yoghurt, dat is een luchtig fris gebak”

“Een genoise van yoghurt kan ik het best omschrijven als een luchtig, fris gebak”, aldus Lies, “Helemaal mijn ding, want ik hou van desserts die niet te zoet zijn. Ik hou bovendien van recepten die ik een beetje kan aanpassen naargelang het seizoen. Zo versier ik bijvoorbeeld mijn genoise van yoghurt telkens met ander fruit.”

Dit heb je nodig (voor 4 à 6 personen)

4 eieren

100 g suiker

350 g yoghurt

50 g maiszetmeel

1 tl droge gist

Snuifje zout

Seizoensfruit

Extra:

Springvorm van 24 cm diameter

Bakpapier

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 170°C

Breek en splits de eieren

Doe de eidooiers in een grote mengkom en voeg er de suiker aan toe

Klop het mengsel met een mixer tot een luchtige bleke massa

Meng hier de yoghurt, de gist, het maiszetmeel en een snuifje zout door

Klop vervolgens de eiwitten stijf

Schep het opgeklopte eiwit voorzichtig door het yoghurtbeslag

Bekleed de springvorm met bakpapier

Giet het yoghurtbeslag in de springvorm

Bak de genoise 50 minuten in de voorverwarmde oven

Werk af met seizoensfruit

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be.