Zondagse Kost: ovenschotel met aubergine en tomaat

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker.  Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten.

Melissa (50) uit Aarschot: “Een gezond gerechtje dat mij altijd smaakt!”

Ingrediënten voor 4 personen:

  • 1 ui
  • 2 teentjes look
  • 400 ml tomatenpassata
  • 2 aubergines
  • 2 vleestomaten
  • Verse basilicum
  • ½ tl gedroogde oregano
  • ½ tl paprikapoeder
  • ¼ tl gedroogde tijm
  • 100 g geraspte kaas
  • Olijfolie
    Tip: Serveer met rucolasalade en een stukje stokbrood

Zo maak je het:

  • Verwarm je oven op 180°C
  • Snipper de ui en de look fijn
  • Verwarm 1 el olie in een pan met een dikke bodem en fruit hierin ui en look
  • Giet de tomatenpassata erbij en voeg de gedroogde kruiden toe
  • Laat zachtjes pruttelen
  • Snij de aubergines en de tomaten in plakken
  • Grill de plakken aubergine ongeveer 3 minuten aan beide kanten in een grillpan
  • Schik een laagje gegrilde aubergines in een ovenschotel
  • Verdeel er plakjes tomaat bovenop, overgiet met een deel van de tomatensaus
  • Herhaal en bouw je schotel zo verder op, eindig met tomatensaus
  • Strooi de gemalen kaas er overheen
  • Zet de ovenschotel 30 minuten in de voorverwarmde oven
  • Werk af met verse kruiden

Smakelijk!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier