Zondagse kost: Ovenschotel met zoete aardappel

Elke editie zetten we een lezer en zijn liefste zondagse kost in de kijker. Omdat we op deze laatste dag van de week toch allemaal graag een beetje extra genieten. Lezeres Patricia uit Heule stelt haar overschotel met zoete aardappel voor.

Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be

“Deze ovenschotel in combinatie met lekker glaasje rode wijn, dat is feest op zondag!”

Dit heb je nodig (4 personen)

800 gram zoete aardappelen

700 gram gemengd gehakt (varken-kalf)

2 el olijfolie

500 gram tomaten

1 courgette

150 gram gemalen kaas

Peper en zout

Verse tijm

Zo maak je het:

Schil de zoete aardappelen en snij ze in schijfjes

Kook de aardappelschijfjes 8 à 10 minuten in gezouten water, ze hoeven niet volledig gaar te zijn

Giet af en zet opzij

Bak het gehakt rul in 1 el olijfolie, kruid met peper en zout

Snij de tomaten en de courgette in schijfjes

Verwarm je oven op 220°C

Vet een ovenschotel in met de rest van de olijfolie

Schik de aardappelschijfjes op de bodem

Schep het gehakt bovenop de aardappels

Verdeel hier bovenop de tomaten en vervolgens de courgette

Strooi de kaas erover

Laat de ovenschotel 30 min garen in je voorverwarmde oven

Werk af met verse tijm en serveer

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier