Zondagse kost: risotto met morieltjes en gehaktballen

Elke week trakteert een lezer ons op zijn of haar favoriete zondagse kost. Omdat we allemaal graag wat extra genieten op de laatste dag van de week. Elise (30) uit Antwerpen serveert vandaag risotto met morieltjes en gehaktballen.

Elke week trakteert een lezer ons op zijn of haar favoriete zondagse kost.

De recepten worden telkens geselecteerd en klaargemaakt door Amylia van Cookameal. Elise over haar receptje: “Een op en top herfstgerecht!”

 

 

 

Dit heb je nodig (voor 4 personen)
-50 g gedroogde morieltjes (of eekhoorntjesbrood)
-600 ml water
-500 g gemengd gehakt
-1 sjalot, fijngesnipperd
-1 teen look, fijngesnipperd
-300 g risottorijst
-100 g Parmezaanse kaas
-handvol verse spinazie
-peper en zout
-rozemarijn
-verse peterselie
-olijfolie
-extra: stoofpot met dikke bodem

Zo maak je het
– Maak een bouillon van de gedroogde morieltjes: warm het water op en laat de gedroogde morieltjes hier ongeveer 10 minuten in trekken
– Kruid het gehakt met peper, zout en verse rozemarijn
– Kneed het gehakt en rol er balletjes van
– Bak de gehaktballen gaar in olijfolie
– Haal de gehaktballen uit de pan en hou ze warm
– Stoof vervolgens de gesnipperde sjalot en look aan
– Voeg de rijst toe en roer om tot de rijst glazig wordt
– Zeef de bouillon en snij de morieltjes in grove stukken
– Giet de bouillon op de rijst en breng aan de kook
– Zet het vuur vervolgens laag en laat de rijst ongeveer 15 minuten garen (Tip: check de gaartijd op de verpakking!)
– Meng de kaas en de fijngesneden morieltjes onder de risotto
– Proef en kruid bij met peper en zout
– Schep er helemaal op het einde de spinazie onder
– Verdeel de risotto en gehaktballen in diepe borden
– Werk af met Parmezaanse kaas, een scheutje olijfolie en verse peterselie

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier