Zondagse kost: zoete aardappelsoep

Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Carlos (61) uit Sleidinge zijn favoriet gerecht: zoete aardappelsoep. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.

Dit heb je nodig (VOOR 4 PERSONEN):

  • 2 uien
  • 3 tenen look
  • 1grote zoete aardappel
  • 2 wortelen
  • 1 rode paprika
  • ½ tl cayennepeper
  • 1 tl kurkuma
  • 1,2 l kippenbouillon (of groentebouillon)
  • 100 ml kokosmelk
  • 2 el olijfolie

Zo maak je het:

  • Pel en snipper ui en de look
  • Schil de zoete aardappel, paprika en wortelen
  • Snij de groenten in blokjes
  • Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin ui en look
  • Voeg de groenten toe en laat ze op een matig vuur ongeveer 8 minuten stoven, roer af en toe om
  • Kruid met kurkuma en cayennepeper
  • Giet de bouillon bij de groenten en breng zachtjes aan de kook
  • Laat ongeveer 20 minuten pruttelen
  • Mix de soep glad
  • Voeg de kokosmelk toe en roer om
  • Proef en kruid eventueel bij

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier