
Zondagse kost: zoete aardappelsoep
09-03-2018, 11:34
Bijgewerkt op: 15-09-2020, 11:57
Elke week verklapt een lezer zijn favoriete zondagse kost. Deze week stelt Carlos (61) uit Sleidinge zijn favoriet gerecht: zoete aardappelsoep. Het recept wordt telkens gekozen én klaargemaakt door Amylia De Schepper van www.cookameal.be.
Dit heb je nodig (VOOR 4 PERSONEN):
- 2 uien
- 3 tenen look
- 1grote zoete aardappel
- 2 wortelen
- 1 rode paprika
- ½ tl cayennepeper
- 1 tl kurkuma
- 1,2 l kippenbouillon (of groentebouillon)
- 100 ml kokosmelk
- 2 el olijfolie
Zo maak je het:
- Pel en snipper ui en de look
- Schil de zoete aardappel, paprika en wortelen
- Snij de groenten in blokjes
- Verhit de olijfolie in een pan en fruit daarin ui en look
- Voeg de groenten toe en laat ze op een matig vuur ongeveer 8 minuten stoven, roer af en toe om
- Kruid met kurkuma en cayennepeper
- Giet de bouillon bij de groenten en breng zachtjes aan de kook
- Laat ongeveer 20 minuten pruttelen
- Mix de soep glad
- Voeg de kokosmelk toe en roer om
- Proef en kruid eventueel bij
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier