Maaltijdsalade van rode rijst met kip

Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Tom (45) uit Belsele een maaltijdsalade van rode rijst met kip.

Lezer Tom is een echte Bourgondiër die geniet van de mooie en lekkere dingen in het leven. Zijn liefde voor koken kreeg zo’n 10 jaar geleden een echte boost. “Samen met enkele vrienden besloot ik om gezonder te eten. We maakten een Whatsapp-groep aan om daarin onze maaltijden te posten en elkaar zo aan te moedigen. We spreken nog steeds regelmatig af… maar ik ben denk ik wel de enige die nog steeds gezond kookt”, vertelt Tom al lachend.

“Ik kook steevast seizoensgebonden, en probeer zoveel mogelijk te kiezen voor ingrediënten van bij ons”, aldus Tom. “Voor mijn inzending voor Zondagse Kost kies ik voor een lekkere maaltijdsalade van rode rijst met kip. Gezond, lekker en met heerlijk zonnige kleuren… daar hou ik van!” Over het antwoord op de vraag ‘hoe ziet je ideale vrije dag er uit?’ moet Tom niet lang nadenken “Mijn terras gevuld met vrienden, een lekker flesje wijn en een tafel vol verse tapas.”

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

1 komkommer

2 rode puntpaprika’s

1 rode ui

1 mango

300 g rode rijst

4 kipfilets

4 el sojasaus

1 tl sesamolie

1 tl palmsuiker of bruine suiker

1 chilipeper

sap van 1/2 limoen + 4 partjes

kipkruiden naar smaak

verse koriander (of peterselie)

Zo maak je het

Schaaf de komkommer in lange linten, met een dunschiller of mandoline

Snij de puntpaprika’s in reepjes, de rode ui in fijne ringen en de mango in blokjes

Kook de rijst gaar volgens de instructies op de verpakking

Kruid de kip naar smaak met kipkruiden

Grill de kip gaar in je grillpan of op de BBQ

Maak ondertussen de dressing: Meng de fijngesnipperde chilipeper (verwijder de zaadlijsten voor een minder pikante versie) met de sojasaus, sesamolie, suiker en het limoensap

Verdeel de rijst over 4 diepe borden

Schep de groenten en de mango op de rijst en overgiet met de dressing

Schik de gegrilde kipfilet op de salade

Werk af met verse koriander en een partje limoen

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier