Maaltijdsalade van rode rijst met kip
Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week serveert Tom (45) uit Belsele een maaltijdsalade van rode rijst met kip.
Lezer Tom is een echte Bourgondiër die geniet van de mooie en lekkere dingen in het leven. Zijn liefde voor koken kreeg zo’n 10 jaar geleden een echte boost. “Samen met enkele vrienden besloot ik om gezonder te eten. We maakten een Whatsapp-groep aan om daarin onze maaltijden te posten en elkaar zo aan te moedigen. We spreken nog steeds regelmatig af… maar ik ben denk ik wel de enige die nog steeds gezond kookt”, vertelt Tom al lachend.
“Ik kook steevast seizoensgebonden, en probeer zoveel mogelijk te kiezen voor ingrediënten van bij ons”, aldus Tom. “Voor mijn inzending voor Zondagse Kost kies ik voor een lekkere maaltijdsalade van rode rijst met kip. Gezond, lekker en met heerlijk zonnige kleuren… daar hou ik van!” Over het antwoord op de vraag ‘hoe ziet je ideale vrije dag er uit?’ moet Tom niet lang nadenken “Mijn terras gevuld met vrienden, een lekker flesje wijn en een tafel vol verse tapas.”
Dit heb je nodig (voor 4 personen)
Zo maak je het
Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier