Mexicaanse hotdogs

Onze culi-experte Amylia De Schepper verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Deze week heerlijke hotdogs van Debbie (48) uit Hingene.

Lezeres Debbie kreeg in 2021 een hartstilstand. Een moeilijke periode maar ook het begin van een nieuw leven. Debbie: “Ik geniet meer van de kleine dingen en geniet vooral bewuster, ook van eten. Zo probeer ik heel gezond en gevarieerd te eten, zonder in te boeten aan smaak en met natuurlijk de nodige ruimte voor guilty pleasures .”

Ik geniet meer van de kleine dingen en geniet vooral bewuster, ook van eten”

Elke week stelt Debbie zorgvuldig een weekmenu samen. “Een weekmenu brengt mij rust. Geen keuzestress meer, inkopen doen gaat veel efficienter en het zorgt er voor dat ik elke week nieuwe gerechtjes uitprobeer. Een echte win-win-win!”, vertelt Debbie enthousiast. “Voor deze rubriek koos ik voor een “hotdog deluxe” met een Mexicaanse twist. Omdat het een heerlijk doordeweeks budgetgerechtje is. En bovendien verwerk je in je eigen versie gewoon de groentenrestjes uit de koelkast!”

Dit heb je nodig (voor 2 grote porties)

2 dikke worsten

Boter

2 hotdogbroodjes

1 rode ui

1 paprika

50 g geraspte wortel

50 g fijngesneden rode kool

½ tl cajunkruiden

1 el olijfolie

2 lente-ui

Jalapeño pepers (plakjes) naar smaak

Handvol verse koriander

1 el mayonaise

1 tl Srirachasaus (of meer naar smaak)

Sap van ½ limoen

Zo maak je het

Snij de rode ui in fijne ringen

Snij de paprika in dunne reepjes

Meng nu de uiringen, de paprikreepjes, de geraspte wortel en de rode kool

Voeg de olijfolie en cajunkruiden toe aan de salade en schep om

Snij de lente-ui in ringetjes

Bak de worsten gaar in wat boter

Maak ondertussen de dressing: meng de mayonaise met Srirachasaus en het sap van ½ limoen

Proef en voeg eventueel extra Sriracha toe naar smaak

Snij de broodjes open

Beleg je broodje enkele lepels van de salade en de worst

Werk af met de dressing, verse koriander, lente-ui en Jalapeño pepers

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren en een fantastische De Zondag-keukenschort ontvangen? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@roularta.be

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier