Zondagse kost: tagliatelle met zalm, roomkaas en broccolini

2571

Amylia van Cookameal verrast ons wekelijks met Zondagse kost. Deze zondag: een heerlijk receptje van lezeres Nancy (48) uit Veerle-Laakdal.

Lezeres Nancy is gek op salades, huisgemaakt stoofvlees en zowat alle gerechten met zalm. “Maar het gerecht waarvoor ze mij echt voor mogen wakker maken,” vertelt ze enthousiast, “is de heerlijke bouillabaisse van mijn schoonzus!” In haar vrije tijd kan je Nancy vinden in haar keuken: “Lekker eten is een echte passie. Ik sta zelf heel vaak achter de kookpotten om nieuwe recepten uit te proberen. Daarnaast gaan mijn man en ik ook regelmatig uit eten, genieten!”

Vandaag serveert Nancy ons tagliatelle met zalm, roomkaas en broccolini. “Deze tagliatelle met zalm is eenvoudige kost. Een simpele bereiding met slechts enkele ingrediënten… die natuurlijk ook heerlijk smaakt! Ideaal voor wie na een lange werkdag snel lekker eten op tafel wil toveren”, aldus Nancy.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

450 g tagliatelle

1 ui

250 g broccolini

200 ml room

150 g kruidenkaas

300 g gerookte zalm

1 el olijfolie

Peper en zout

Cayennepeper

Handvol verse groene kruiden (bieslook, peterselie)

Zo maak je het

Kook de tagliatelle al dente in gezouten water

Giet af en bewaar een kopje kookvocht voor de saus

Snipper de ui fijn

Stoof de ui glazig in de olijfolie

Doe de broccolini mee in de pan en laat kort mee stoven

Voeg de room, de kruidenkaas en een beetje kookvocht toe

Roer om en laat de saus enkele minuten pruttelen op een zacht vuur

Snij de gerookte zalm in reepjes en voeg ze toe aan de saus

Proef en kruid naar smaak bij met peper, zout en eventueel cayennepeper

Schep de pasta onder de saus (voeg nog een beetje extra kookvocht toe indien nodig)

Werk af met verse groene kruiden

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be