Zondagse kost: oosters gemarineerd varkenshaasje

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag serveert Krista (48) uit Zonhoven oosters gemarineerd varkenshaasje.

 

“Dit oosters getinte gerecht is een van mijn absolute favorieten”, vertelt Krista. “Het is een erg eenvoudig maar toch ook originele bereiding. Iedereen kan het klaarmaken en het is echt heel lekker. Je kan het serveren als tapa, warm hapje of als amuse voor een zondags diner.”

 

 

 

Dit heb je nodig (voor 4 personen, als hapje)

300 g varkenshaas

2 el ketjap manis

2 el sojasaus

3 el honing

½ tl knoflookpoeder

½ tl uienpoeder

1 el sesamzaadjes

1 lente-uitje voor garnering

Zo maak je het

Meng in een afsluitbare kom (of een grote diepvrieszak) de ketjap, sojasaus, 2 eetlepels honing, de kruiden en de sesamzaadjes

Leg de varkenshaas in de marinade

Laat minstens een uur marineren in de koelkast

Verwarm je oven voor op 180°C

Haal de varkenshaas uit de marinade en schik ze in een ovenschaal

Bak het vlees ongeveer 25 minuten in de voorverwarmde oven

Bestrijk het vlees ca. 10 minuten voor het einde van de baktijd met een eetlepel honing

Laat de marinade intussen op laag vuur inkoken tot een stroperige saus

Neem de varkenshaas uit de oven en snij in dunne plakjes

Leg de plakjes op een schaal

Besprenkel met de ingekookte marinade en werk af met lente-ui

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier