Zondagse kost: gebakken chocolade- havermout met frambozen

Onze culi-experte Amylia De Schepper (www.cookameal.be) verwent ons wekelijks met een heerlijk eigen receptje van een lezer. Vandaag een receptje van Catherina uit Gullegem.

 

 

“Vroeger nam ik nooit de tijd om te ontbijten, maar nu kan ik er echt van genieten. Meer nog, ik experimenteer heel regelmatig met lekkere ontbijtrecepten. Gebakken havermout of baked oats zijn een van mijn favoriete ontbijtjes. Je kan er zo veel kanten mee op, de mogelijkheden zijn eindeloos. Deze met chocolade bijvoorbeeld smaakt ook overheerlijk met verse kersen”, aldus Catharina.

Het is mijn grote droom om ooit een kookboek uit te brengen vol gezonde ontbijtrecepten

Catharina is niet alleen een echte ontbijtfan, ze wil er ook anderen mee inspirireren: “Het is mijn grote droom om ooit een kookboek uit te brengen vol heerlijke, eenvoudige en vooral ook gezonde ontbijtrecepten.”

Ten slotte nog een tip bij het receptje: “Je kan de havermout ‘s avonds al voorbereiden en in de koelkast bewaren. Zo hoef je hem ’s ochtends enkel nog de oven in te schuiven.”

Dit heb je nodig (voor 2 porties)

1 banaan

12-tal frambozen

1 el ahornsiroop

1 tl vanille-extract

2 el pindakaas

2 el ongezoet cacaopoeder

4 el havermout

1 tl chiazaad

4 el kokosyoghurt

Kokosolie (of plantaardige olie)

Toppings: frambozen, pure chocolade,

extra yoghurt, munt…

Extra: twee vuurvaste schaaltjes

Zo maak je het

Verwarm je oven voor op 180°C

Plet de banaan met een vork

Meng er de havermout, het chiazaad en het cacaopoeder onder

Roer er het vanille-extract en de ahornsiroop door

Voeg ten slotte ook de pindakaas en de yoghurt toe en meng goed

Schep de frambozen door het mengsel

Vet twee vuurvaste schaaltjes in met kokosolie

Verdeel het havermoutmengsel over de schaaltjes

Bak ongeveer 20 minuten in de voorverwarmde oven

Werk af met toppings naar keuze

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier