Zondagse kost: homemade kipburger

228

Onze culi-experte Amylia De Schepper – www.cookameal.be verrast ons wekelijks met een heerlijk receptje van een lezer. Vandaag een receptje van Anja uit Liedekerke.

“Koken is mijn grote passie. Het werd met de paplepel ingegeven door mijn papa. Hij was beenhouwer en verwende ons maar al te graag met lekkere gerechten. Ondertussen kook ik zelf met hart en ziel in de keuken van het woonzorgcentrum in Aalst. Ik stel de menu’s samen en probeer te zorgen voor gezonde gerechten met voldoende variatie. Overdag kook ik met liefde voor onze bewoners, en als ik thuiskom duik ik vervolgens terug de keuken in. Dankzij mijn Turkse echtgenoot maak ik nu veel meer klaar dan enkel en alleen typisch Belgische gerechten. De Turkse keuken is voor mij echt een ontdekking.”

De Turkse keuken is voor mij echt een ontdekking

Tip van Anja: serveer deze burger met een saus op basis van Turkse yoghurt, citroensap en peper en zout, in plaats van met een klassieke mayonaise.

Dit heb je nodig (voor 4 personen)

1 rode ui

1 rode paprika

3 kipfilets

1 ei

1 el ketchup

3 el paneermeel

3 el fijngesnipperde peterselie

Kippenkruiden

Peper en zout

Arachideolie

Zo maak je het

Snipper de rode ui en de paprika fijn

Hak de kipfilets fijn in de keukenmachine

Meng het kipvlees met het het ei, de ketchup, het paneermeel en de ui en paprika

Breng op smaak met de fijngehakte peterselie, peper, zout en kippenkruiden

Meng alles goed

Vorm vier hamburgers van het kipvlees

Bak de kipburgers in een scheutje arachideolie

Tip: Serveer met hamburger tussen een hamburgerbroodje en vul aan met sla, tomaten, augurk en je favoriete saus!

Wil jij met je favoriete zondagse kost ook een plekje in onze krant veroveren? Mail dan het recept met een foto van het gerecht en jezelf naar zondagsekost@dezondag.be