Waar is dat feestje? Hier is dat feestje!

196
Ooit gedacht jouw verjaardagsfeest in het Modemuseum in Hasselt te vieren? (foto Kobe Vanderzande)
Ooit gedacht jouw verjaardagsfeest in het Modemuseum in Hasselt te vieren? (foto Kobe Vanderzande)

Je zoon/dochter een toffe verjaardag laten beleven, zorgt vaak voor hoofdbrekens. Waar? Wat voorzie ik? Hoe hou ik die gasten bezig? Op verschillende toffe plekken worden kant-en-klare verjaardagsarrangementen aangeboden

1.West-Vlaanderen: Queeste aan de Leie

Texture, museum van vlas en textiel in Kortrijk lanceerde vorige maand zijn gloednieuwe verjaardagsarrangement. De queeste naar de gouden vlastroon duurt zo’n 3 uur en biedt spanning, spel, creativiteit en plezier… en een smulfestijn in museumbistro Kaffee Damast. Het spel gaat om de magische vlastroon die stuk is. Aan jou en je gezelschap om de troon te herstellen en, als het even kan, ook een nieuwe vlaskoning(in) met een gouden hart uit te kiezen. Geschikt voor groepen van 8 tot 24 personen.

www.texturekortrijk.be

2.Antwerpen: Op kleutersafari

De Zoo van Antwerpen heeft verschillende arrangementen voor jarigen vanaf 5 jaar. Samen met je vrienden ga je op kleutersafari met een gids. Hij vertelt honderduit over de olifanten, giraffen en apen. Een andere coole gidsbeurt is die over de creepy griezelbeesten waarbij je misschien wel een slang mag strelen! Twee pannenkoeken en een drankje sluiten de toffe uitstap af.

www.zooantwerpen.be

3.Limburg: Verkleedfeestje

Elke woensdag- en zaterdagnamiddag kan je met je gasten in het Modemuseum van Hasselt je verjaardag vieren. Het feest begint met een verkleedpartij. Je past er kleurrijke jurken, maatpakken van de toekomst en allerhande coole outfits. In het museum staan je toffe opdrachten te wachten. Na afloop mag je je eigen sportzak bedrukken.

www.modemuseumhasselt.be

4.Vlaams-Brabant: Je eigen briefpapier

Wie al eens in de vallei van de Molenbeek in Alsemberg ging wandelen, kent ongetwijfeld site Herisem met zijn 19de-eeuwse kartonfabriek en 16de-eeuwse papiermolen. Elke woensdag- en zaterdagnamiddag kan je hier met je verjaardagsgroep van 12 tot 20 personen een toffe namiddag beleven. Na een rondleiding op de boerderij kies je voor een workshop papier scheppen, een ganzenbordspel, kleine kringspelen of een workshop brood bakken.

www.herisem.be

5.Oost-Vlaanderen: Edelstenen zoeken

In de Sint-Pietersabdij in Gent zitten edelstenen verstopt. Jij en je gezelschap krijgen een kaart in handen waarop de locaties staan. De opdracht is ze te vinden en er een magnifieke kroon mee te knutselen. Als beloning krijgt iedereen van de groep een cupcake en een drankje. Ook in Gravensteen in Gent kan je een leuk verjaardagsfeest beleven. Iedereen duikt in de verkleedkoffer. In het personage dat je gekozen hebt, wordt al spelenderwijs het hele kasteel verkend, ook hier afgesloten met een cupcake en een drankje.

www.historischehuizen.stad.gent