Aimé Anthuenis fileert de 20ste speeldag

Speeldag 20 in de Jupiler Pro League zit er op. Onze huisanalist staat al klaar met zijn kijk op het weekend…

Lokeren – Zulte Waregem: 1 – 1

“Toch een gemiste kans voor Zulte Waregem. Winst had hen bijna-zekerheid geleverd voor play-off 1. De rode kaart voor Thiam was verdiend. Een enorm grote stommiteit van die jongen. Zelfs al word je geprovoceerd een kopstoot geven, doe je niet. Lokeren moet dan weer hopen op de terugkeer van Harbaoui. Met hem er bij kunnen ze dit seizoen nog iets forceren.”

Racing Genk – STVV: 3 – 0

De beste match van het seizoen van Genk. Wat een voorlijn ook. Kebano en co hebben enorm veel techniek, maar missen misschien wat kracht om ook op verplaatsing zo sterk voor de dag te komen. STVV kwam dit weekend tekort en zal volgens mij ook de top 6 niet halen. Maar ze kunnen het seizoen rustig afwerken, ze komen zeker niet meer in gevaar.”

Westerlo – Charleroi: 2 – 1

“Westerlo mag Gounongbe op zijn blote knietjes danken. Hij zorgde met twee doelpunten voor de driepunter en hij zal ook moeten zorgen voor de eventuele redding. Charleroi was te wisselvallig: sterk in de eerste helft, maar compleet in elkaar gezakt na rust.”

Moeskroen-Péruwelz – Waasland-Beveren: 0-1

“Een gelijkspel was misschien meer terecht geweest, maar de jongens van Vreven doen een enorm goeie zaak. Nu wacht voor Waasland-Beveren de derby tegen Lokeren. Wie daar wint, is bijna zeker van de redding.”

OH Leuven – KV Mechelen: 3 – 1

“KV Mechelen slikt veel te makkelijk doelpunten. Collectief kunnen ze zware druk niet opvangen, ook zaterdag weer. OHL heeft heel gevaarlijke en snelle mannen in de ploeg. Met hun omschakeling als troef, zie ik ze dit seizoen wel in eerste blijven.”

Club Brugge – Anderlecht: 1 – 4

“De mannen van Preud’homme ontgoochelden enorm. Hasi daarentegen is gewapend voor de rest van het seizoen.”

Lees hier Aimé’s uitgebreid analyse van de topper (mét video).

KV Oostende – Standard: 4 – 1

“Dit was terug het Oostende van het seizoensbegin. Er lopen daar veel spelers die een goal kunnen maken en hun opstelling is erg offensief. Als ik één iemand er uit mag pikken, is dat deze keer Musona. Heel gevaarlijk en vlot scorend. Als je Akpala op de bank kunt houden… Standard deed dan weer goed mee, maar kende wat tegenslag. Top 6 moet lukken voor de Luikenaars.”

AA Gent – KV Kortrijk: 3 -0

“2015 werd in stijl afgesloten. Gent is in de winning mood en bewees dat tegen Kortrijk. Blij te zien dat Moses Simon weer op niveau is. De uitblinkers wisselen elkaar daar elke match af. KVK speelt de laatste weken wat zwakker en kon ook gisteren geen vuist maken.”

Over de stoot van Benito Raman wou Aimé nog dit kwijt: “Dom en stom, maar dat weet die jongen ook. Een jeugdzonde, al is het niet meer de eerste keer. De media zullen bepalen of dit een grote rel wordt, met eventueel grote gevolgen. Maar bij Gent zullen ze intern wel gepast reageren.”

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier