Aimé Anthuenis: “De druk van de eerste plaats begint te wegen”

Onze huisanalist Aimé Anthuenis blikt wekelijks terug op het voorbije vaderlandse voetbalweekend. Over speeldag 3 van de play-offs onthoudt hij hoe Anderlecht “helemaal in de running” is voor de titel, “de druk van plaats één begint te wegen” voor Club en Standard “volop meedoet voor plek drie”.

Anderlecht-Club

Bepaalde pionnen bij Anderlecht zijn weer helemaal in vorm. Teodorczyk vindt de weg naar doel en speelt goed de laatste weken, de goeie Dendoncker is terug en op het middenveld draait het goed. Dat paars-wit nu nog mee kan doen voor de titel is omdat ze ook in zwakke matchen punten hebben gepakt én omdat Club de laatste weken heel moeilijk scoort en het vooral op verplaatsing al maanden laat afweten. Bovendien lijkt het erop dat de druk van plaats één stilaan begint te wegen. Club zou nu een makkelijker programma hebben deze week, met twee thuismatchen, maar een match tegen Charleroi is altijd gevaarlijk en ik zie Anderlecht – in deze goeie flow – niet zomaar twee keer verliezen op verplaatsing. Club zal een zes op zes nodig hebben om het voor zichzelf comfortabel te houden. Het kan alle kanten op. Ik vermoed dat de strijd tot op het einde zal moeten gespeeld worden. Anderlecht is alvast helemaal terug in de running voor de titel.

Standard op drie?

Gent hoeft niet te panikeren na een zwakkere match. Dat kan eens gebeuren. Als ze morgen thuis winnen van Genk is er helemaal geen man overboord. Ze voelen wel Standard naderen voor plaats drie. Mits winst woensdag tegen Anderlecht doen de Rouches volop mee voor de top drie. Ik zie het ze niet meer hoger schoppen. De twee eerste plaatsen zijn voor Club en Anderlecht. Genk en Charleroi zullen af en toe wel wat punten pakken, maar zijn volgens mij de kandidaten voor de laatste twee plaatsen.

VAR

Dit weekend speelde de VAR opnieuw een grote rol. Anderlecht zal heel tevreden zijn met de terecht afgekeurde goal van Diaby, maar Genk en Gent voelen zich bekocht met die twee betwistbare penalty’s. Zo zie je maar dat de discussie altijd zal blijven. Er zal nooit 100 procent unanieme tevredenheid zijn. Veel fases blijven, zelfs na ze herhaaldelijk te herbekijken, voer voor interpretatie en discussie.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier