Heb jij ook zo’n zin in een goeie barbecue met eten op het hoogste niveau? We got you! Sterrenchefs Wout Bru en Yves Mattagne werden door barbecueproducent Weber uitgedaagd om topgerechten op sterrenniveau te bedenken die jij zelf ook kan klaarmaken, op de barbecue natuurlijk. Veel plezier en laat het smaken! 

Langoustines met jonge spinazie, miso, parmesan, foie gras en gerookte paling

Dit heb je nodig:

  • 150 gram jonge spinazie
  • 1 gerookte paling filet in stukjes gesneden.
  • 1 schijfje terrine van ganzenlever in blokjes gesneden.
  • 4 mooie langoustines

Vinaigrette:

  • 30 gram Parmezaanse kaas
  • 1 cl yuzu
  • 10 cl druivenpit olie
  • 5 cl sesamolie
  • 15 gram blond miso.

Zo maak je het klaar:

  • Maak de vinaigrette door alles met elkaar te mengen. Hak zeker vooraf de kaas fijn om eronder te mengen.
  • Meng de vinaigrette onder spinazie en garneer met de paling en de ganzenlever.
  • Bak of grill de langoustines op de BBQ. Dat zorgt voor een extra rooksmaak.

Mosselen met gember, citroengras, koriander, paksoi en shiitake

Dit heb je nodig:

  • 150 ml room
  • Een halve kilo mosselen
  • Een scheutje witte wijn
  • 1 citroengras
  • 1 teentje look
  • 1 bosje koriander
  • 1 rood piment pepertje
  • 1 cl gembersiroop
  • 1 limoensap
  • 25 gram verse gember.
  • 1 paksoi versnipperd
  • 50 gram shiitake champignons.

Zo maak je het klaar:

  • Kook de room met de fijngesneden gember, citroengras, limoensap, look, piment, koriander, peper en zout.
  • Was de mosselen en gaar ze in de BBQ met een scheutje witte wijn.
  • Stoom de shiitake en blancheer de paksoi in heet water en koel af.
  • Voeg vervolgens het mosselsap bij de saus en passeer alles door een zeef.
  • Serveer de mosselen met de shiitake en paksoi in een diep potje samen met de jus.

Gegrilde asperges met olijven salsa en soja vinaigrette.

Dit heb je nodig:

  • 4 grote witte asperges

Vinaigrette:

  • 100 gr mayonaise
  • 1 koffielepel lookpuree
  • 1/2 limoensap
  • 1 koffielepel gembersiroop
  • 1 soeplepel sojasaus
  • 1 koffielepeltje sesamolie.
  • Zout
  • Peper

Salsa:

  • 20 gram in brunoise gesneden chorizo
  • 20 gram groene en zwarte olijven in stukjes gesneden
  • 20 gram Parmezaanse kaas in fijne stukjes gesneden
  • Olijfolie
  • 1 lente ui

Zo maak je het klaar:

  • Gaar de asperges voor in gezouten water en koel af in ijswater.
  • Maak de vinaigrette door alles onder elkaar te mengen en af te smaken met peper en zout.
  • Salsa idem: meng alles door elkaar en hou aan de kant.
  • Grill de asperges op de BBQ, serveer ze met de vinaigrette en de salsa er bovenop.
  • Werk eventueel af met gekonfijte tomaten.

Bron: weber.com