Blankenberge ontdekken met de tips van Charlotte Benoot

62

“Bij mijn vrienden ben ik gekend als een echte promotor van Blankenberge.” Charlotte Benoot is er geboren, getogen en helemaal gek van. De jonge mama mag ook voor ons even gids spelen in haar thuishaven…

FullSizeRender

 

Welke is jouw favoriete plek in Blankenberge?

“Ik heb héél veel lievelingsplekken in mijn geboortestad. (lacht) Maar er zijn twee plaatsen waar je me het meest terugvindt. De haven: leuke sfeer daar, lekker bootjes kijken en altijd plezant om wat te wandelen… En natuurlijk het strand, vooral de kalmere deeltjes ervan, aan de wrakhouten brug richting Wenduine.”

Waar moeten we iets gaan drinken?

“Adresjes en variatie genoeg in Blankenberge! Voor een super-cocktail kan je terecht in L’Apereau. Een ontspannen gin tonic drink je dan weer op de loungeterras van de Cabo met zicht op de ondergaande zon. En een fris pintje drink je aan de bar in Les Vedettes of De Paravang. Voor een zalig terrasje met een glaasje cava kan je me terugvinden in de A Côté
Verder ben ik heel benieuwd naar de nieuwe uitbating in het Huisje van Majutte, een authentiek vissershuisje, die er in de toekomst zal komen.”

Jouw favoriete restaurant?

“Mijn all-time favorite is De Oesterput! Bij Piet is het een beetje thuiskomen. Overheerlijke fruit de mer recht uit zee! Of mijn tweede favoriet, Mosselen Piet: op terras of in het unieke kader binnen. Ook tegen het degustatiemenu in het Restaurant Cabo zeg ik geen neen! Chefs Thierry Mistiaen en Nick Lammers zijn echte kunstenaars, zowel naar smaak als naar presentatie toe. Bij mooi weer zeker op het terras eten!

Als je graag de producten uit zee op zee eet, dan moet je zeker de vissoep van Bistro Oosterstaketsel proeven. Overheerlijk! En geef toe: unieker kan het zicht niet. Hier komen we ook graag met de kids. Het zeegevoel is hier op en top aanwezig. Met een bende vrienden op zoek naar een leuke manier om samen te eten, dan kan je zeker terecht in Bistro De Paravang: lekkere fondue zorgt voor gezelligheid aan tafel! En daarna schuif je gewoon door naar de bar. Voor de Frans-Belgische keuken kan je terecht bij De Borsalino. Het fijnproeversmenu is er telkens een topper. Bij mooi weer reserveer je een tafeltje in de binnentuin. Naast De Borsalino kan je Visrestaurant De Griffioen terugvinden, met lekkere klassiekers uit de zee.
Voor een super verzorgd ontbijt kan ik twee adresjes aanbevelen: het Betere Idee op de Markt; je hebt keuze uit drie verschillende ontbijten en dankzij de grote tafel kan je gezellig met de familie gaan ontbijten. Ook in Het Koetshuis is er keuze uit verschillende ontbijtformules. De leuke tuin is een extra bij je ontbijt.

Jouw favoriete shop?

“Shoppingsadresjes waar je zeker eens moet langsgaan zijn Nathalie D. in de Molenstraat, @eighty5ive in de Kerkstraat en Schoenen Streza op het Leopold III plein. Voor mijn handtassen, portefeuilles en boekentassen voor de kids loop ik vaak binnen bij Scarpo in de Kerkstraat. Sinds kort is er een nieuw interieur- en decoratiewinkeltje in de Bakkerstraat, Anders at Home. Superleuke spullen voor thuis of om cadeau te doen. Voor mijn bloemen, planten en leuke decoratie spring ik graag binnen bij ’t Groeit en Bloeit. Leuke cadeaumanden, geschenkideetjes en suikerboontjes  kan je terugvinden rechtover de deur bij LouisLouise. Om mezelf lekker te verwennen tenslotte maak ik graag een afspraak bij Scissor’Z voor mijn haar –  op de Grote Markt – , Schoonheidsinstituut Anniek Lambrecht – aan de overkant van de markt – en ‘tNagelateljeetje Philana in de Langestraat.

Welk event wil je niet missen?

“Tijdens de zomermaanden is er in Blankenberge echt vanalles te doen.. Vuurwerk, rommel- en avondmarktjes, Palm Parkies, allerlei kleine concertjes op de verschillende pleintjes, radiostations en TV-zenders die hun ding komen doen in de badstad,..
Onze favorieten: het vuurspektakel met een mooi vuurwerk als afsluiter, De Paravangfeesten, Vlaanderen Zingt, Zomerhit en als afscheid van de zomer de prachtige Bloemenstoet. Ook een echte aanrader is de Revueshow in het Witte Paard: een klassieker, maar wat voor een! Na al die jaren nog steeds een zeer groot succes en terecht, wij zijn ook fan!”

Waar en hoe geniet je van de natuur?

“Lang moet ik daar niet over nadenken: wandelen op het strand is iets waar ik mijn hoofd leeg mee krijg. Samen met ons gezin op het strand tussen Blankenberge en Wenduine, schelpjes rapen, spelen met de golfjes van de zee aan de branding,…
Wij hebben het geluk om op de rand van de Uitkerkse polders te wonen. Vaak springen we op de fiets en doen we een grote rondrit door al het moois wat de polders ons kan bieden. Dat is echt zalig genieten met af en toe een stop aan de verschillende rustplaatsjes.”

Wat vinden de kinderen leuk?

“Wij hebben twee kids, een jongen (2) en een meisje (7), dus we kennen ondertussen al heel wat plekjes waar kinderen uit de bol kunnen gaan. In Blankenberge krioelt het van verborgen en minder verborgen speelpleintjes in de verschillende woonwijken. Maar ook op het strand, bij de verschillende baigneurs, is het een groot speelavontuur. Aan de Leopoldstraat aan de haven heb je een leuk park waar er voor de kids een variatie aan activiteiten te beleven is.. Minigolf, crazygolf, snookergolf, speelplein, kidcarting,..noem maar op. Een leuk detail voor mama en papa: je kan op het terras van de Chalet Leopold het speelplein en de kidcarting in de gaten houden. Kids tevreden en mama en papa tevreden!

Ook bootjes kijken aan de haven of op het staketsel vinden de kids altijd top. De Victorine (in de volksmond de speelboot) die aan de haven op de barcadère ligt, kunnen we niet voorbij zonder dat Nanou en Naud de Titanic-move hebben gedaan.
En ondertussen lijkt het alsof we ook al aandelen hebbenin de draaimolen op het Leopold II plein: de hele zomer kan je rondjes draaien op deze klassieke carrousel.”

Waar naartoe voor binnenpret, letterlijk. Een museum? Een indoor pretpark? Iets anders?

“SeaLife! Er zijn visjes, zeehonden, pinguins, otters, waterschildpadden, zeepaardjes, noem maar op. Elk bezoekje ontdekken we iets nieuws! Sedert dit jaar is er ook een klimavontuur: zo kan je het outdoor-gedeelte van het SeaLife op een andere manier bekijken. Ook het Serpentarium op de Zeedijk is de moeite waard om met de kids te bezoeken: slangen, kikkers, en reptielen. Al bekijk ik die reptielen liever op  afstand (lacht).”
Als je maar één ding kon doen…

“Ik ben een echt buitenmens, dus voor mij is het strand en de haven iets wat ik nooit zou kunnen missen. Samen met mijn gezin rondwandelen of rondfietsen in eigen stad. Buiten kunnen leven in het moois wat Blankenberge allemaal te beiden heeft, zalig!”

Waarom hou je van Blankenberge?

“Blankenberge heeft me de vrijheid. Er is ruimte om te leven en te genieten.”

Info. www.blankenberge.be

Blankenberge_Kust_2015DSC_0881

(c) westtoer