Ontdek Erfgoeddag in Leuven

Benieuwd naar het culturele erfgoed dat Leuven te bieden heeft? Op 21 april is het Erfgoeddag met dit jaar als thema thuis. Wat maakt het gewone van thuis zo bijzonder, vroeger en nu? Tijdens deze dag kan je tal van musea en exposities gratis bezoeken om het te ontdekken. De bijzonderste highlights van Erfgoeddag in Leuven lees je hier.

Anarchie in Leuven. Thuis in de underground

In Leuven vonden activisten en creatievelingen een thuis in Villa Squattus Dei, Plan Z, AC De Molotov en andere gekraakte panden. Deze plekken waren broeihaarden van activisme en tegencultuur, bekend tot ver buiten de landsgrenzen. Lokale punkbands en tourende bands traden er op. Kraken ging door, ondanks ontruimingen, onder het motto “Ideeën ontruim je niet”.

Meer info hier.

©Underground Departement, Ulrikes Dream

Aan tafel

Voeding verbindt ons allen, ongeacht achtergrond. In de tentoonstelling ‘Aan tafel!’ bij PARCUM ontdek je hoe voedsel gebruiken en tradities evolueren bij moslims, joden en christenen. Leer over matzes, carnaval versus vasten en de betekenis van Zamzam water.

Meer info hier.

Thuiszoekers in Leuven

Sinds de middeleeuwen trekken mensen van over de hele wereld naar Leuven op zoek naar een thuis. Het stadsarchief onthult deze reis door de tijd via de poortersboeken, stadsrekeningen en bevolkingsregisters. Van Costa-Ricaanse studenten tot Marokkaanse circusartiesten, hun verhalen worden naast die van nieuwkomers vandaag geplaatst in een gezellige stadsliving. Kom mee babbelen en snuisteren in deze boeiende kijk op thuis in Leuven.

Meer info hier.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Faro

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier