Ontdek wat te doen in Limburg op Erfgoeddag

Benieuwd naar het culturele erfgoed dat Limburg te bieden heeft? Op 21 april is het Erfgoeddag met dit jaar als thema thuis. Wat maakt het gewone van thuis zo bijzonder, vroeger en nu? Tijdens deze dag kan je tal van musea en exposities gratis bezoeken om het te ontdekken. De bijzonderste highlights van Erfgoeddag in Limburg lees je hier.

Genk

Wonen op wielen: Bewonder een authentieke woonwagen, maak kennis met enkele bewoners en luister naar amusante podcastafleveringen waarin ze hun verhaal vertellen. Een primeur: de woonwagenbewoners gebruiken ‘spoken word’ om hun verhaal op een bijzondere manier te vertellen, met de mogelijkheid dat ze het live voordragen.

©Hilde Degol

Heusden-zolder

Dat is thuiskomen. Ervaar het thuisgevoel van het verleden met het Erfgoedteam Heusden-Zolder en de Heemkundige kringen van Zolder en Heusden. Ontdek artefacten uit het museum Woutershof en de collecties van beide heemkringen, en luister naar verhalen van senioren over hoe het vroeger thuis was.

©Saskia Schepers

Maasmechelen

Eisden Tuinwijk: een mijnwerkers-verhaal over huisvesting in een groene omgeving. Een bijzondere woonvorm die ontstond in de 20ste eeuw ontstond door de steenkoolactiviteit. Ontdek deze mijncités waar gastarbeiders hun onderdak vonden en zet je beste beentje voor bij de klim van de indrukwekkende, 54 meter hoge toren van de Sint-Barbarakerk. Geniet van een adembenemend uitzicht en bewonder het 115 hectare woonpark in detail.

Dit artikel is tot stand gekomen in samenwerking met Faro.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier