6 royale redenen om dit jaar een tripje naar Londen te maken

Liefhebber van het Britse koningshuis? Dan is er geen betere periode om Londen te bezoeken dan dit jaar! Prins William en Kate verwachten hun derde kindje in de lente en prins Harry zal kort daarna, op 19 mei, trouwen met Meghan Markle. Ook de dramaserie The Crown startte recent haar tweede seizoen op Netflix. Met zoveel koninklijke attracties in de Britse hoofdstad, besloot British Airways een ‘Royal London’-gids te maken zodat je Londen op een unieke manier beleeft.

1. Breng een bezoek aan Windsor Castle, waar prins Harry en Meghan Markly trouwen

(foto istock)

Prins Harry en Meghan trouwen op 19 mei in St George’s Chapel in Windsor Castle. Wil je die locatie met eigen ogen eens zien? Goed nieuws, want je kan het kasteel bezoeken! Tip: bekijk de data en boek je tickets op voorhand. Bezoekers kunnen ook het gebied waar de bruid en bruidegom op hun speciale dag zullen rondwandelen verkennen via een toer rond het grootst bewoonde kasteel ter wereld. Als je op zaterdag of zondag gaat, zou het zelfs kunnen dat je er de koningin spot die er vaak het weekend doorbrengt.

2. Verken Kensington Palace, waar prins Harry en Meghan Markle zullen wonen

(foto istock)

Prins Harry en Meghan zullen na hun huwelijk verhuizen naar Kensington Palace, dat zorgt ervoor dat beide prinsen en hun families buren worden. Fans van het Britse koningshuis kunnen een deel van het kasteel bezoeken en zo de grote kamers en historische kunstwerken bewonderen. Er is ook een tentoonstelling te bezichtigen van prinses Diana’s garderobe van de jaren ’80 en ’90, genaamd Diana: Her Fashion Story. Een aanrader!

3. Bewonder Buckingham Palace en de Changing of the Guards

(foto istock)

De beroemde Koninklijke residentie is een must see. Als je om 11u aan de poort staat kun je de bekende Changing of the Guards meemaken. Of boek een ticket om de koninklijke kamers zoals de troonzaal te bezichtigen, waar William en Kate hun formele huwelijksfoto’s lieten maken.

4. Wandel naar het altaar in Westminster Abbey, zoals William en Kate

(foto istock)

In 2011 stapten prins William en Kate Middleton in het huwelijksbootje in het historische Westminster Abbey. De kerk is een prachtig gebouw en een populaire toeristische attractie in Londen. Loop zelf naar het altaar zoals Kate Middleton en waan je een prinses voor een dag.

5. Bewonder de officiële portretten van de koninklijke familie

(foto istock)

Het eerste officiële geschilderde portret van Kate Middleton bewonderen? Dat kan in de National Portrait Gallery. Je kan er het werk van Paul Emsley in al z’n glorie ontdekken. Het is een indrukwekkend kunstwerk om van dichtbij te bekijken. Andere koninklijke portretten die er te bewonderen zijn, zijn dat van de koningin en prins Philip die hun huwelijksjubileum vieren.

6. Shop zoals een prinses in West-Londen

(foto istock)

Zowel Kate Middleton als Meghan Markle shoppen graag op King’s Road in Chelsea, waar je tal van designerwinkels kunt vinden. Maar ook betaalbaar adresjes zoals The Kooples, All Saints, Zadig & Voltaire,  Marks & Spencer, Zara, COS en GAP. Zo werd Kate er gespot terwijl ze babykledij en goodies kocht voor de geboorte van George. Wie weet spot je haar tijdens het shoppen voor de volgende koninklijke baby!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier