Dit zijn dé 10 mooiste accomodaties van Airbnb

Heb jij ooit al eens gebruik gemaakt van Airbnb? Dat is het ideale platform om een unieke slaapplaats te vinden: van een boomhut, een busje tot een yurt of zelfs een eiland. En dat vaak voor een al even gek prijsje!

Airbnb is aan een serieuze opmars bezig. Logisch ook, het aanbod wordt steeds groter én origineler. Bovendien is Airbnb ook erg budgetvriendelijk, want je kan bijvoorbeeld gewoon in de logeerkamer van de adverteerder slapen. “Wie op zoek is naar iets speciaals, geen standaard hotelkamer dus, komt al snel bij ons terecht”, klinkt het bij Airbnb.

De boekingsite heeft ook heel wat originele adressen in z’n aanbod. De meest gegeerde slaapplek is volgens Airbnb de boomhut. De top 10 wordt vervolledigd door een iglo, busje, vuurtoren, grot, eiland, yurt, trein,  loft en een hutje.

Airbnb maakte een lijstje van de 10 accomodaties die het meest in de wishlist gezet worden. Ontdek de tien unieke slaapplaatsen hieronder! (foto’s Airbnb)

1. Een afgelegen boomhut in Atlanta (Georgia)

d20d2f30_original

5b074ad1_original

Een pareltje uit de tv-reeks Treehouse Masters. De boomhut omvat 3 kamers in een prachtige groene omgeving. De ideale locatie voor wie tot rust wil komen!

Boeken doe je hier.

2. Seashell House in Mexico

5c898f25_original

c24ed0b9_original

Een echt paradijsje in Mexico! De eigenaar/architect wou dat iedereen van dit prachtige huis kon genieten, daarom wordt het ook via Airbnb te huur aangeboden. Ook het interieur is volledig ingericht volgens het zeeschelpthema.

Boeken doe je hier.

3. Boomhut in Firenze (Italië)

5cc61772_original

85dc102f_original

casaBARTHEL is de ideale locatie voor een vakantie of als toevluchtoord voor een kunstenaar. De boomhut is gelegen op een uurtje rijden van Siena. Midden de olijfbomen geniet je o.a. een tennisveld en een klein zwembad.

Boeken doe je hier.

4. Uniek huisje op Mayne Island (Canada)

287fb86e_original 9554f9e9_original

De cottage verscheen al in heel wat boeken over natuurlijk bouwen. Het is een gezellig, handgemaakt huisje met duurzame materialen. De locatie is rustig, omgeven met mooie tuinen en schapen in de buurt.

Boeken kan je hier.

5. Boomhut in San Salvatore Monferrato (Italië)

3f134177_original c94cb06d_original

Middenin de natuur vind je deze prachtige boomhut met een adembenemend, panoramisch zicht. De tuin is 18.000 m² groot met o.a. een zwembad.

6. Paddestoelhutje in Aptos (Californië)

1e95f4df_original b0d89d2b_original

Een van de origineelste huisjes die we ooit gezien hebben: het paddestoelenhuisje te midden van de prachtige Californische natuur.

Boeken kan je hier.

7. Pirates of the Caribbean in Topanga Canyon (Californië)

b19c3814_original bf80a075_original fb1f969d_original

Dit tropische huis in de Topanga Canyon van Californië schitterde in de videoclip ‘Love’ van Cody Simpson. Kids niet toegelaten!

Boeken doe je hier.

8. Boomhut met zwembad in Bali

7924d6c6_original

a9f937b9-4093-4d84-873a-f8a9fae9ca97

Vanop het terras van je boomhut geniet je elke morgen van de zongsopgang. Verder kan je ook plonzen in je privézwembad of heerlijk kuieren in de énorme tropische tuin.

Boeken doe je hier.

9. Miniloft in Rome (Italië)

4d2ecac2_original c8d2b5fc_original

In vergelijking met de andere accomodaties is deze miniloft niet echt spectaculair. Hoe verklaar je dan de populariteit? Wel, dat ligt vooral aan de prijs, want vanaf 35 euro kan je hier al overnachten.

Boeken doe je hier.

10. Off-grid itHouse in Pioneertown (Californië)

4ffc82ad_original e81868fd_original

Logeren in een architecturaal pareltje in het midden van de Californische woestijn. Dankzij de vele ramen slaap je midden in de natuur (mét de nodige luxe!).

Boeken doe je hier.

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier