Allemaal beestjes

Joepie! De dierenparken zijn sinds gisteren weer open, en dus kunnen we na online gereserveerd te hebben weer volop genieten van de kleurrijke vogels, indrukwekkende leeuwen en beren en nog al dat ander moois van Moeder Natuur.

Pairi Daiza

Het bekende dierenpark in Brugelette ligt er, bedolven onder een laagje sneeuw, nog feeërieker bij dan anders. Maar dat is niet de enige reden waarom dit park een bezoek waard is: de afgelopen weken mocht het dierenpark heel wat nieuwkomers ontvangen, waaronder de kolossale mannetjesijsbeer Seriy, walrus Tania, een tiental ezelspinguïns, een rode panda en een Stellers zeearend. Bij de orang-oetangs werd Mathaï geboren en bij de Aziatische olifanten het kalfje Sayun.

www.pairidaiza.eu

De ZOO

Ook in de ZOO Planckendael kan je nieuw leven spotten. Tijdens de lockdown werden er twee Afrikaanse stekelvarkens geboren, en dit voor de eerste keer in de 25 jaar dat Planckendael een stekelvarkenspopulatie heeft. Wie de jongen in al hun pluizigheid wil bewonderen, wacht best niet te lang met een bezoek. Stekelvarkens groeien razendsnel, waardoor de jongen er over drie maanden al hetzelfde als hun ouders zullen uitzien. Naast Zoo Planckendael is ook ZOO Antwerpen opnieuw geopend. ZOO Serpentarium in Blankenberge blijft nog even gesloten.

www.zooplanckendael.be en www.zooantwerpen.be

De Zonnegloed

De Zonnegloed in het West-Vlaamse Vleteren is naast dierenpark ook vooral een opvangplek voor geredde dieren. Momenteel worden er meer dan 400 inheemse en uitheemse wilde dieren opgevangen. Je vindt er onder meer bruine beren, Euraziatische lynxen, roofvogels, apen, …

www.dezonnegloed.be

Familiepark Harry Malter

Ook familiepark Harry Malter in Heusden bij Gent opent in de krokusvakantie zijn deuren. De attracties, show en treintje blijven gesloten, maar je kan er wel het dierenpark en de speeltuinen bezoeken. In het park, dat zich op peuters en kleuters richt, vind je onder meer kamelen, papegaaien, damherten, aapjes en stokstaartjes.

www.harrymalter.be

Labiomista

Labiomista, de thuishaven van kunstenaar Koen Vanmechelen in Genk, is momenteel gesloten, maar je kan er wel gratis in het park wandelen. Dat park wordt bevolkt door een resem dieren, waaronder paradijsvogels, dromedarissen, struisvogels, lama’s en alpaca’s.

www.labiomista.be

Pakawi Park

In Balen vind je Pakawi Park, al klinkt de vroegere naam Olmense Zoo veel mensen wellicht bekender in de oren. De sterren van Pakawi zijn ongetwijfeld de katachtigen, met de indrukwekkende leeuwen en de majestueuze tijgers. (SRA)

www.pakawi.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier