Belgen betalen TGV Parijs-Barcelona duurder dan Fransen

Met de TGV naar Barcelona? Een leuke trip in het verschiet? Let dan als Belg zijnde maar even goed op. Blijkt nu dat de Franse spoorwegen op hun website meer geld vragen aan Belgen en andere niet-Franse Europeanen. Discriminerend toch. Opletten dus en websites vergelijken.

Het goedkoopste TGV-ticket tussen Parijs en Barcelona kost bijna dubbel zoveel op de Belgische website van de Franse spoorwegmaatschappij SNCF als op de Franse. Ook de Britse, Duitse en Nederlandse sites zijn duurder.
De tarieven voor een enkele rit tussen Parijs en Barcelona via TGV starten aan 59 euro. Maar nu werd ontdekt dat die prijs niet beschikbaar is op alle versies van de SNCF-site. Zo betalen de gebruikers van de Belgische versie minstens 100 euro voor eenzelfde ticket. Hetzelfde geldt voor privébedrijven die tickets aanbieden voor de TGV tussen Parijs en Barcelona. Terwijl een in Frankrijk of Spanje gevestigde website tickets aanbiedt aan 59 euro, moeten andere sites minstens 100 euro vragen.

Wie slim is, kan dit dus omzeilen. Zo volstaat het op de Franse versie van de site te blijven of naar de website van de Spaanse spoorwegmaatschappij te surfen en daar betaal je gegarandeerd minder.

Een verwittigd man is er twee waard en zeker in dit geval. (foto belga)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier