Waarom roadtrippen door Slovenië extra leuk is

Roadtrippen door Slovenië is sowieso al leuk, maar als daar nog toffe extra’s bij komen, wordt zo’n trip natuurlijk extra interessant. Door het tonen van je betalingsbewijs voor een autowegenvignet van een week of een maand kan je er op heel wat plaatsen genieten van kortingen en van gratis toegang tot bezienswaardigheden. Zo heb je de kost voor de autowegentaks heel snel terug verdiend!

Deze originele actie zal er ongetwijfeld voor zorgen dat minder toeristen gehaast door Slovenië reizen op weg naar reisbestemmingen aan de Adriatische Zee of in de Balkan. Overigens, er is in dat kleine en sympathieke landje Slovenië zoveel te zien dat je er best een ganse vakantie kan doorbrengen. Bovendien zal je weinig tijd in de auto doorbrengen want grote afstanden zijn er niet. De Sloveense toeristische dienst hoopt dat van de 22 miljoen toeristen die jaarlijks de Sloveense grens overschrijden er door de autovignet-actie een pak reizigers langer in het land zullen blijven.

Op toeristisch belangrijke plaatsen zoals Lipica, Maribor, Ptuj en bij de grotten van Postojna kan je op vertoon van je vignet-betalingsbewijs genieten van enkele toffe voordelen.

In Ptuj, de oudste stad van Slovenië, krijg je gratis toegang tot het Ptuj-Ormož regionaal museum, de wijnkelder en het Dominicaans klooster van Ptuj.

Ptuj bij zonsondergang

Maribor, de tweede grootste stad van Slovenië, vooral gekend om zijn uitstekende wijn én met de oudste druivenstokken ter wereld, is een must om te bezoeken. Hier krijg je op vertoon van je autovignet korting voor het regionaal museum, het Oude Wijnhuis, een gratis rit met de kabelbaan naar de Pohorje heuvels. Bovendien geniet je van een gratis maaltijd in een van de geselecteerde restaurants.

Maribor

Het Predjama kasteel is enorm bekend voor zijn ligging – namelijk op een 123 meter hoge klif. Nabij het kasteel vind je de Postojna grotten. Dankzij het vignet ontvang je vier  gratis tickets voor de Expo van de Postojna grotten.

Het Predjama kasteel

Dankzij het autovignet heb je gratis toegang voor de hele familie voor de Lipica Stud Farm met zijn beroemde Lippizaner paarden.

Lippizaner paarden

Met deze campagne wil de Sloveense dienst van toerisme de mensen aanzetten om langer in het land te blijven en te genieten van tal van voordelen, of zoals ze zeggen: “Bezoek het land voor een dag, creëer herinneringen voor het leven”

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier