Citytrip naar Chicago: bruisende stad met oneindig veel highlights

Chicago is het nieuwe New York, maar dan in pocketformaat. De bruisende metropool heeft alle ingrediënten die je van een citytrip verwacht: gigantisch veel winkels, een breed scala aan restaurantjes en oneindig veel must sees! Ga je voor het eerst naar The Windy City? Mis dan zeker onderstaande mustsees niet!

Onze trip naar Chicago is erg kort, in 3 dagen willen we zo veel mogelijk van de stad zien. Met een goedgevuld to do-lijstje trekken we de stad in!

FullSizeRender

IMG_6342In een kleine 40 minuten spoor je van Chicago O’Hare naar downtown Chicago. Een metrokaartje voor 3 dagen kost 20 dollar. Snel, simpel & goedkoop. Chicago is een stad die je eigenlijk perfect te voet kan verkennen.  Alles ligt relatief dicht bij elkaar en de stad is doorweven van de hippe eetadresjes (verder vind je een overzichtje van onze favorieten). Al is een metrokaartje achter de hand hebben natuurlijk altijd wel handig, zeker als je moe bent van al dat slenteren. De treinen lopen soms ook boven de straten, heel cool om te zien!

Wij starten onze trip met een wandeling langs Michigan Avenue, dé bekendste straat van de stad. Je passeert er alle grote winkels (waaronder een gigantische Victoria’s Secret) en enkele indrukwekkende shoppingcentra. Alle grote ketens die je in New York vindt, kom je hier ook tegen. Mijn persoonlijke favoriet is Aritzia, een leuk adresje voor de dames!

iStock_000070574435_Medium

Als je de straat aandoet, loop dan zeker door tot aan het water. Daar kan je ook de Chicago Riverwalk meepikken. Wie Chicago vanop het water wil ontdekken, kan er een cruise boeken of een kano huren. De Riverwalk loopt tot net bij de Chicago Pier. Daar kan je gezellig wandelen, een ritje maken op het reuzenrad, shoppen of gewoon lekker iets eten. Chicago is echt een leuke stad om in rond te slenteren, je komt de knapste gebouwen en plekjes tegen!

IMG_6328

Het panoramisch uitkijkplafond The Ledge – Skytower stond al jaaaaren op mijn bucketlist. The Ledge is een glazen uitsprong in het hoogste gebouw van het westelijk halfrond: de Willis Tower is 442,14 meter hoog. Je kan even ‘uit’ het gebouw stappen op één van de drie glazen uitsprongen. Het is erg indrukwekkend om de gele taxi’s en het andere verkeer onder je voeten te zien rijden. Het is wel niet voor iedereen weggelegd, wij zagen heel wat mensen treuzelen om dan uiteindelijk toch af te haken. Maar niet getreurd, zelf als je niet op het glas stapt geniet je van een 360° zicht op de stad.

IMG_6343

Millenium Park – wereldberoemd door Cloud Gate – is een mustsee als je in Chicago bent. Helaas valt ‘The Bean’ ons toch wat tegen: supertoeristisch, maar niettemin moet je hier toch even geweest zijn. Al is het maar voor de foto!

Op wandelafstand van het park vind je ook het Chicago Theater. Het wereldberoemde Chicago Theater is sinds 1921 een icoon in het straatbeeld van de stad. Wie de kans heeft om binnen een show mee te pikken: doen!

CHICAGO - JUL 6: The famous Chicago Theater on State Street on July 6, 2011 in Chicago, Illinois. Opened in 1921, the theater was renovated in the 1980's at a cost of $4.3 million.
De hipsters van Chicago vind je in Wicker Park (hier heb je écht wel de metro voor nodig!). Je vindt er eigenzinnige boetiekjes, hippe cafeetjes en de coolste platenshops. Grote labels zoals bijvoorbeeld Marc Jacobs hebben er hun winkel.

Een andere mustsee is de Museum Campus, op deze locatie zijn heel wat leuke musea én het Shedd Aqarium ondergebracht. Vooral het indrukwekkende aquarium is een aanrader. Je kan er onder meer in een gigantisch aquarium roggen strelen.

5 x must eat

Chicago is een paradijs voor foodies. Van de legendarische deepdish pizza en de Chicago-style hotdogs tot heerlijke hamburgerrestaurants of sterrenzaken: je vindt het er allemaal! De tijd was (helaas!) te beperkt om alles te proeven, maar deze 5 adresjes vonden wij top!

Velvet Taco: Een klein, gezellig tacotentje, met een overheerlijk menu! -> 1110 N State St (downtown)

Lillie’s Q: Sinds onze trip naar Texas zijn we helemaal weg van pulled pork. Op de kaart heel wat heerlijke BBQ-gerechten (van kip tot ribbetjes) met typisch Amerikaanse sides (waaronder coleslaw en mac&cheese) ->

Slurping Turtle: Ben je het typisch Amerikaans eten even beu? Dan geniet je van Japanse gerechten bij Slurping Turtle. Het is één van de beste adresjes in de stad voor ramen. -> 116 W Hubbard St (downtown)

IMG_6347Cupcake ATM bij Sprinkles: Wie op een onmogelijk uur plots zin heeft in een cupcake, kan er eentje uit de muur halen bij de Cupcake ATM van Sprinkles. 24u op 24u kan je er lekkers uit de muur halen: zó cool! -> 50 E Walton St (downtown).

Shake Shack: Wie al in New York geweest is, heeft ongetwijfeld al van Shake Shack gehoord. Een goedkoop, maar oh zo heerlijk hamburgerrestaurant! JE kan er ook heerlijke hotdogs en milkshakes bestellen. -> Verschillende locaties in Chicago (o.a. bij Millenium Park)

Praktisch

-> Vanuit Brussel vlieg je rechtstreeks naar Chicago.

-> De hotels in Chicago zijn vrij prijzig, denk maar aan vanaf-prijzen van zo’n 200 euro per nacht. Airbnb vormt dus hier het ideale alternatief. Maar, na een lange rondreis langs de andere kant van het land met veel duistere motels, wou ik in Chicago toch wat luxe. De keuze viel op het hippe ACME Hotel, perfect gelegen op 1 blok van de metro & met heel wat shops en restaurantjes in de buurt. Een aanrader!

-> Met de Chicago City Pass kan je alle highlights van de stad bezoeken aan een mooi prijsje. O.a. Shed Aquarium en The Ledge zijn inbegrepen!

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier