Lieve De Decker op de tentoonstelling van kunstenaar Romain Coemelck.

4 x tentoonstellingen die je moet gezien hebben in Oost-Vlaanderen

Op zondag 14 april zin in een leuke uitstap waar je ook nog eens iets van opsteekt? In Oost-Vlaanderen lopen momenteel enkele mooie tijdelijke tentoonstellingen. Wij zetten er een paar op een rijtje.

In de Huysmanhoeve in de Bus in Eeklo kan je vandaag, en nog tot 28 april, naar een tentoonstelling van kunstenaar en volbloed Eeklonaar Romain Coemelck. Hij overleed tien jaar geleden en de KVVV Eeklo zet de man opnieuw in de kijker. “Romain was mijn dooppeter, en daar ben ik nog altijd trots op”, zegt Lieve De Decker van de KVVV. “Als kind keek ik enorm naar peter Romain op: zowel letterlijk als figuurlijk. Ik ben letterlijk opgegroeid tussen zijn werk. Mijn broers, zussen en ikzelf werden groot tussen naakt en kleur van de veelzijdige kunstenaar. Deze tentoonstelling toont duidelijk de verschillende stijlen die hij meesterlijk beheerste”, zegt Lieve De Decker nog.

Nog tot eind mei kan je in het Leietheater van Deinze naar de mini-tentoonstelling Onder Deinze. Deze expo neemt bezoekers mee op een reis door de geschiedenis van de middeleeuwse stad Deinze. Met reconstructietekeningen, een maquette, foto’s en artefacten rechtstreeks uit de bodem van de stad en een echte middeleeuwer, herleeft het verleden van Deinze.

(foto's jose)
(foto’s jose)

In de Oude Abdij van Drongen bij Gent kan je vandaag van 13 tot 18 uur naar een fotocafé. De fotografen Ingrid Vekemans, Ludo Goossens en Koen De Langhe nodigen je in samenwerking met Art & Craft uit om hun werk te bewonderen op een unieke locatie. Er worden ook infostands opgezet. Leuk om te weten: je mag als bezoeker vrij fotograferen in de wandelgaanderijen, de neogotische kapel en in de tuin van de abdij.

In het Kasteel Cortewalle in Beveren-Waas kan je vandaag van 14 tot 17 uur naar een Experimenteel Salon, waar kunstenaars je ongetwijfeld verrassen.

Ook niet te missen

Vandaag kan je ook nog tot 18 uur terecht in de kapel van het Oud Hospitaal in Oudenaarde. Daar stellen 35 vrijetijdkunstenaars hun werk tentoon. Je ziet schilderijen, keramiek, glaskunst, beeldhouwwerken en tekeningen. De toegang is gratis.

(jose)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier