4 x zomerse events om op je agenda te zetten

Zomer en dat betekent heel wat events en festivals op de agenda. Vind je het moeilijk om te kiezen uit het grote aanbod? Wij selecteerden alvast 4 leuke uitjes voor een gezellige zomer.

1. Noordzeevisfestival A l’Ostendaise

Komend weekend (25 en 26 juni) vindt de 8ste editie van het culinaire festival ‘A l’Ostendaise Noordzeevisfestival’ plaats op het Zeeheldenplein in Oostende. Noordzeevis blijft het vaste ingrediënt, maar dit jaar wordt dat aangevuld met een lokaal streekproduct in de gerechten. Daarnaast werden er ook extra acties 8ondernomen om het evenement honderd procent duurzaam te maken. Meer dan 20 Oostendse restaurants zullen de bezoekers verwennen in een uniek kader aan zee.

25 en 26 juni – de toegang is gratis, voor € 8 kun je een gerechtje proeven  visitoostende.be

2. Muziek in de natuur: Durbuy Nature Sessions

Hartje zomer. Je zit aan de oevers van de Ourthe in hartje Ardennen. De zon staat hoog aan de hemel. Op je hoofd: een draadloze koptelefoon. In je oren: heerlijke livemuziek. Voor je neus: nieuw Belgisch talent. Hallo: Durbuy Nature Sessions. Op een boogscheut van het oude centrum van Durbuy vind je Durbuy Music. Een professionele en moderne muziekstudio in een omgebouwde seventies-villa. Tijdens de zomermaanden worden er elke zondagnamiddag livesessies in de natuur georganiseerd. Luisteren doe je met een draadloze koptelefoon zo worden de bevers en andere dieren in de buurt niet gestoord.

Durbuy Nature Sessions – € 10 – durbuymusic.com

3. Theaterfestival: 20 jaar Spots op West

Spots op West blaast 20 kaarsjes uit. Het locatietheaterfestival in Westouter is doorheen de jaren uitgegroeid tot een vaste waarde binnen de theaterwereld. De voorstellingen vinden plaats in de kerk, een crypte, een schuur, een café of zelfs op een wei. En om de 20ste verjaardag te vieren, worden extra toeters en bellen bovengehaald met een aanbod vol familievoorstellingen, improvisaties, muziek, workshops, 8internationale groepen, voorstellingen met veel humor, de lach, de traan maar bovenal veel plezier.

Spots op West – 7 t/m 10 juli – info en tickets: opendoek.be/spotsopwest

4. Feeëriek gezinsfestival: Wonderweekend

Zaterdag 13, zondag 14 en maandag 15 augustus tekent Wonderweekend al voor de zevende keer present in de Plantentuin Meise. Je komt er met het hele gezin in een wormgat terecht waar alles kan én zal gebeuren: ondersteboven in de bomen lopen, een zeemeermin aan de vishaak slaan, de sterren uit de zee dansen, clownvissen of walviszingen… Je kan het zo gek niet bedenken! En als je wil, kan je ook nog blijven slapen op de camping van karton.

Wonderweekend – 13, 14 en 15 augustus – info en tickets: wonderweekend.be

 

 

 

 

 

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier