7 tips voor een fijne 
zondag

Weer of geen weer, met deze vier buitentips en drie binnentips maak je van je zondag een fijne dag.

Expo in Brussel vertelt het verhaal van de Titanic

10 april 1912. De luxueuze RMS Titanic begint aan haar eerste zeereis. Vier dagen later botst het schip tegen een ijsrots, 1500 mensen gaan samen met het schip ten onder. De expo Titanic vertelt deze tragische gebeurtenis aan de hand van tal van voorwerpen, origineel of replica’s, reconstructies van de interieurs en verhalen van de onfortuinlijke passagiers. Een unieke kijk op de constructie en ondergang van het schip, het leven aan boord én de reizen naar het wrak achteraf.

‘Titanic: The Artifact Exhibition’, Tour & Taxis, Havenlaan 86C, 
Brussel, titanicexpo.be.

Bewonder kastelen en abdijen in het Brugse Ommeland

Meer dan honderd kastelen en abdijen is het Brugse Ommeland, de streek rond Brugge, rijk, idyllisch gestrooid in het groen. Heel dit jaar lang worden ze extra in de verf gezet. De kalender is goed gevuld, met wandelingen vol boeiende verhalen, ritten in de paardenkoets, yogasessies, ­afternoonteas en massa’s meer.

Het hele programma van het themajaar kastelen en abdijen ontdek je via 
brugseommeland.be.

Ieper is een weekend lang in de ban van de kat

Om de drie jaar doet Ieper zijn naam van kattenstad extra eer aan. Op zaterdag 11 mei staan er een leuke zoektocht naar de zwarte kater Mitch, verrassende acts in de binnenstad en een luchtvoorstelling vol liefdesverklaringen op het programma. De dag nadien trekt de indrukwekkende Kattenstoet door de stad, die taferelen uitbeeldt van bekende kattenverhalen of -spreuken. Rep je na afloop naar de Hallepoort en probeer een van de pluchen katjes die naar beneden gegooid worden, te vangen.

Vind Mitch en win een Switch, op zaterdag 11 mei vanaf 14 uur, Kattenkronkels, vanaf 18 uur en Pedaleando Hacia El Cielo, om 22.30 uur aan de Lakenhallen. De Kattenstoet, zondag 12 mei vanaf 14 uur, kattenworp om 18 uur.

Info: kattenstoet.be.

Wandel mee met De Zondag in Oud-Heverlee

© Getty Images

Doe mee aan onze uitdagende 15 km-wandelingen van De Zondag in samenwerking met Flanders Trails. De volgende is in Oud-Heverlee. Stap met jouw gezin, vrienden of familie tijdens deze 15 km in het groene hart van Zuid-Hageland en kom helemaal tot rust in het grootste loofbos in Vlaanderen.

dezondag.be/route.

Abigail Dean heeft nieuwe thriller ‘Dag een’ uit

‘Ze gaf inmiddels al twintig jaar les op Stonesmere Primary School, wat voor het hoofd van de basisschool aanleiding was geweest om haar op een tenenkrommend theekransje te trakteren.’ – Eerste zin uit Dag een van Abigail Dean

Haar debuutthriller Meisje A was een schot in de roos, en ook nu laat Abigail Dean de lezer alle hoeken van de kamer zien. Een schoolopvoering in de basisschool van het slaapstadje Stonesmere eindigt in een bloedbad wanneer een schutter het vuur opent. Jaren later probeert Marty, die haar moeder verloor bij dit drama, het mysterie op te klaren. Maar hoe meer puzzelstukjes ze probeert te leggen, hoe pijnlijker de waarheid blijkt. Een boek als een mokerslag!

‘Dag een’ – € 22,99 – Abigail Dean, HarperCollins.

‘Luca’ voor het eerst in de 
cinema

© Pixar

Een Pixarfilm bekijken op het kleine scherm is super, hem op het grote scherm bewonderen nog veel leuker. Na vier jaar op Disney+ speelt Luca voor het eerst ook in de bioscoop. De animatiefilm vertelt het verhaal van Luca, een zeemonstertje dat ervan droomt om de wereld aan land te ontdekken. Zeer tegen de zin van zijn ouders, die overal gevaar in zien… Als voorproefje op Luca krijg je Vreemde vogels te zien, een kortfilm over kleine vogeltjes die gezellig samentroepen op een telefoondraad, tot een grote vogel de rust komt verstoren.

‘Luca’, vanaf 1 mei in de bioscoop.

Ticket to Ride trekt nu ook naar Parijs

Ticket to Ride, het populaire bordspel, komt nu ook met een Parijs-editie. Je racet met het openbaar vervoer door de lichtstad om zoveel mogelijk bestemmingen af te vinken.

Ticket to Ride Parijs – € 24,99 – o.a. via bol.

(tekst Herte De Cleyn, Annelies Dyck en Judith Hendrickx)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier