In Z33 lopen drie tentoonstellingen. (foto Liva Visual Storytelling) © Liva Visual Storytelling Liva Visual Storytelling

Driemaal kunst in Z33: ontdek drie verschillende tentoonstellingen op één plaats

In Z33, Huis voor Actuele Kunst, Design & Architectuur, kun je momenteel naar drie verschillende tentoonstellingen: ‘Een sprong in het onbekende’, ‘Vier zijden van een Schaduw’ en ‘Fossilis’.

De relatie tussen geloof en hedendaagse kunst wordt onderzocht in de tentoonstelling Een sprong in het onbekende die loopt tot 25 augustus. Moderne westerse kunst draagt een religieuze erfenis met zich mee, zelfs als kunst geen directe godsdienstige functie heeft. Kunst verbindt de zintuigen met het bovenzintuiglijke en het materiële met het spirituele, wat haar religieuze oorsprong weerspiegelt.

In de tentoonstelling Vier Zijden van een Schaduw (ook tot 25 augustus) worden sculpturen van Daiga Grantina getoond die de ruimte in een ander perspectief plaatsen. Haar kleurrijke assemblages roepen natuurlijke vormen op en wekken nieuwsgierigheid op. Grantina’s installaties, gemaakt van eenvoudige materialen zoals stof, hout en metaal, verkennen de zintuiglijke eigenschappen van deze materialen en spelen met licht en ruimte.

Riar Rizaldi, een filmmaker uit Indonesië, toont zijn werk Fossilis tot 16 juni. Zijn films onderzoeken de relatie tussen wetenschap, fictie en technologie, en creëren een buitenaardse sfeer. (RAPO)

Z33 is open van woensdag tot zondag van 11 tot 17 uur; maandag gesloten; op dinsdag enkel voor groepen.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier