De Koninklijke Vereniging voor Volkscultuur stak een mooie tentoonstelling over de geschiedenis van de Eeklose melkindustrie in elkaar. (foto MIWI)

Expo ter ere van glorieus verleden melkfabriek Stassano-Stabilac: ontdek ze nog tot 26 mei

Ook dit jaar organiseert de Koninklijke Vereniging voor Volkscultuur interessante tentoonstellingen. Nog maar net werd de expo over kunstenaar Romain Coemelck geopend of er opent alweer een nieuwe expo, over de melkfabriek Stassano-Stabilac.

Op 19 juli 1938 werd de naamloze vennootschap Melkindustrie N.V. te Eeklo opgericht en kwam er in de voormalige leerlooierij in de Raamstraat 48 een melkverwerkingsbedrijf, in de volksmond melkerij genoemd. Tot 1981 werd er op de site melk geproduceerd en tot 1990 deed het fraaie pand dienst als verdeelcentrum. Daarna viel definitief het doek over de Eeklose melkindustrie. “Onze expo draagt de naam Kwam de melkboer ook bij jou aan huis met Stassano-Stabilac-producten, vertelt voorzitter Johan Van Hyfte. “De tentoonstelling in de koestal en op de bovenverdieping ‘De Schelf’ van Provinciaal Streekcentrum Huysmanhoeve is gratis te bezoeken van woensdag tot en met zondag, telkens van 11 tot 18 uur.”

nocturne

“Op 30 april om 19.30 uur organiseren we ook een speciale nocturne. Deelnemen kost vijf euro, inclusief drankje. Er vlug bij zijn is de boodschap, want er worden slechts 25 deelnemers toegelaten. Reserveren kan via j.vanhyfte@skynet.be”, besluit Van Hyfte. (MIWI)

De expo is nog te bezoeken tot en met 26 mei. Gratis toegang.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier