(foto Marilyn De Smet)

Hoogdag voor kunstliefhebbers: opendeurdag bij lokale ateliers in Vlaams-Brabant

Lokale kunstenaars gooien de deuren van hun ateliers open. Op diverse locaties in Vlaams-Brabant kan je op zondag 28 april bij plaatselijk talent aanlopen. Met verschillende kunstroutes worden hun creatieve spots aan elkaar gelinkt tot boeiende wandelingen en fietstochten.

Dat er talent in de regio aanwezig is, mag vandaag blijken. Niet alleen is het aantal deelnemers aan de diverse kunstroutes ronduit indrukwekkend, ook wat ze te bieden hebben, getuigt van grote kwalitatieve eigenschappen. In Boutersem leidt de route je langs niet minder dan 38 locaties. “Boutersem is een creatieve gemeente met heel wat actieve kunstenaars”, klinkt het. Iedereen kan zelf zijn route uitstippelen en van de ene locatie naar de andere wandelen, fietsen of rijden. Onder de deelnemers onder meer Eddy Verloes, internationaal gelauwerd fotograaf die reeds vijf boeken publiceerde en exposeerde over de hele wereld, en met kunstenaars als Jef Neve samengewerkt heeft.

Ook in Leuven zijn het exact 38 deelnemers die je vandaag in hun atelier of werkruimte verwelkomen. Onder hen fotografe Marilyn De Smet. “Samen met de andere kunstenaars open ik mijn atelier drie dagen lang”, vertelt De Smet. De Leuvense Kunstroute is immers niet alleen vandaag, maar eveneens op woensdag 1 en zondag 5 mei te bezoeken. “Speciaal voor de kunstroute toon ik voor het eerst mijn nieuwe collectie”, licht De Smet een tipje van de sluier. Haar werken ontstaan door een sterke fascinatie voor de vier natuurelementen en hoe deze continu in verbinding staan met het dagelijks leven.

In Huldenberg kan je op negen plaatsen terecht vandaag. Burgemeester Danny Vangoidtsenhoven en schepen van Cultuur Kamil Muyldermans stippelden zelf een traject uit en nemen je op sleeptouw om in hun wiel de Kunstenroute te ontdekken. Afspraak daarvoor om 14 uur aan de bib op het Gemeenteplein. (JVB)

Dit moet je weten

De openingsuren en locaties van de deelnemers aan de verschillende kunstroutes werden per gemeente verzameld. Je vindt ze op volgende websites:

www.boutersem.be/kunstroute

www.huldenberg.be/kunstenroute

www.kunstroute-leuven.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier