De acht vrienden van wijndomein Oud Conynsbergh. (gf) © GF

Klinken op Oud Conynsbergh: het wijnhuis bestaat 10 jaar

Aan de molen van Boechout is het vandaag mogelijk om te toasten op Wijndomein Oud Conynsbergh. Het wijnhuis bestaat tien jaar waarmee het meteen zijn Parel van Boechout voorstelt.

De Parel van Boechout is één van de mousserende wijnen die uit de houten vaten van het wijnhuis worden gebotteld. De jubileumwijn werd gemaakt uit de oogst chardonnay druiven van 2019.

De tiende verjaardag wil niet zeggen dat er al tien jaar wijn vloeit. “We zijn een jong wijnhuis. Het eerste deel van de wijngaard werd tien jaar geleden aangeplant. De eerste drie jaar moet je geen oogst verwachten. Sindsdien hebben we goede en minder goede oogstjaren gekend. Als je daarbij weet dat wijnstokken zestig tot zeventig jaar druiven kunnen leveren, is het duidelijk dat we nog maar aan het begin staan”, vertelt Kris Van de Sompel, algemeen directeur van Oud Conynsbergh. Het idee om een wijndomein uit te bouwen in Boechout en in deelgemeente Vremde kwam van acht vrienden. Ze kozen voor het maken van natuurlijke en biologische wijnen. “De grootste Europese wijnhuizen kiezen ondertussen voor deze aanpak. Je komt dicht bij de natuur waardoor de wijnranken resistenter zullen worden. Ook het leven van de natuur neem je mee naar de wijnkelder”, voegt Lode Van den Brande, als één van de oprichters, er aan toe.

Vanaf 14 uur deze namiddag is iedereen welkom aan de Konijnenbergstraat om op het wijndomein te genieten van Boechoutse wijnen en Italiaanse hapjes. (FISP)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier