Je krijgt onder meer werk van Jules Godi te zien. (foto CDubart)

Kunsttentoonstelling ‘Het Unieke Universem’: kunst uit België, frankrijk en Nederland

Met de zomer in aantocht pakt cc De Steiger elk jaar uit met een groot tentoonstellingsproject. Deze keer wordt er samengewerkt met het Franse museum LaM. Het resultaat is Het Unieke Universum dat op drie locaties te zien is.

Het Unieke Universum is een samenwerking van cc De Steiger en kunstenorganisatie Bastion 10, in partnerschap met het Franse Lille Métropole musée d’art moderne, d’art contemporain en d’art brut, kortweg LaM. Voor het eerst verhuist een deel van de collectie van dit museum uit Villeneuve-d’Ascq naar Menen.

Daarnaast omvat de tentoonstelling ook kunstwerken van 9 hedendaagse kunstenaars uit België, Frankrijk en Nederland. Alsof dat nog niet genoeg is, krijg je ook enkele indrukwekkende stukken te zien uit de nalatenschap van de Franse kunstenaars Jacques Brown. Zij krijgen een prominente plek in deze expo. Op drie locaties gaan deze luiken in dialoog met als rode draad het unieke artistieke universum waarin de kunstenaar zijn werken creëert. Als bezoeker stap je binnen in imaginaire werelden met mystieke biotopen, onwerkelijke architectuur en fabelachtige wezens. Naast het cultuurcentrum en het stadsmuseum is ook de idyllische parktuin van Huis Vandecapelen in de Oude Leielaan één van de locaties. De drie delen zijn gratis te bezoeken op vrijdag, zaterdag en zondag, telkens van 14 tot 18 uur. Tot en met 26 mei kan je het luik in de tuin bezichtigen, de andere twee locaties blijven nog open tot en met 14 juli. Uit de collectie van het LaM krijg je onder meer werk van Max Ernst, Jules Godi en Martha Grünenwaldt te zien. (vvrk)

Info: www.ccdesteiger.be

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier