Ontdek het hele programma met films, workshops en zoveel meer. (gf)

Laatste dag MOOOV Filmfestival gaat zondag in: “sterke focus op Afrikaanse films”

MOOOV Filmfestival sluit op zondag 28 april in schoonheid af met enkele prachtige films. Het filmfestival brengt verhalen van overal ter wereld naar zes locaties in Vlaanderen. Hier reis je naar een ver land via het witte doek en ontdek je nieuwe filmmakers. Rep je voor deze laatste festivaldag nog naar Lier of Turnhout.

Op de agenda van MOOOV prijkten dit jaar ruim 80 films. De openingsfilms ‘Animalia’ komt uit Marokko en ook vier andere titels op het programma zijn van de hand van veelbelovende Marokkaanse cineasten. Deze editie heeft een sterke focus op de Afrikaanse film.

Een greep uit het programma

Om 13.30 uur wordt in Turnhout de documentaire ‘This Is My Moment’ vertoond in aanwezigheid van Biniam Girmay en Jan Bakelants. In de documentaire wordt wielrenner Biniam Girmay zes jaar gevolgd. Niet enkel op professioneel, maar ook op persoonlijk vlak zien we de jonge Eritreeër groeien. Een documentaire over het Afrikaanse bewustzijn en een oproep tot meer diversiteit in de wielerwereld. Nog in Turnhout kan je genieten van een slotnamiddag met je hele familie. Kom samen een film kijken en amuseer je nadien met een doorlopende workshop.

Black Tea als slotfilm

Zowel in Lier als in Turnhout wordt MOOOV Filmfestival afgesloten met een klepper van formaat: de film ‘Black Tea’. En dat mag je in Lier vrij letterlijk nemen! Voor de film, die start om 19.15 uur, ben je van harte welkom voor een heerlijk kopje thee in het festivalcafé waar een theebar is voorzien. De thee wordt op westerse wijze geschonken door culinair theesommelier Kristin van Eetvelt. ‘Black Tea’, van regisseur Abderrahmane Sissako, gaat over een vrouw uit Ivoorkust die verhuist naar China en er aan de slag gaat in een theewinkel. Langzaam maar zeker groeit haar liefde voor het vak én voor haar leermeester. (VADE)

Dit moet je weten

MOOOV vindt plaats in zes steden in Vlaanderen. In onze provincie zijn dat Lier en Turnhout. Ticketprijzen zijn afhankelijk van de locatie.

Het volledige programma vind je op www.mooov.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier