Jeron Amin Dewulf Leiva treedt aan met een try-out voor zijn ‘Latin Lover’-programma. © gf

Lachen voor het goede doel met Comedy Benefiet

Corona zorgde voor enkele jaren afwezigheid, maar deze namiddag kunnen we opnieuw genieten van de Comedy Benefiet ten voordele van vzw ’t hART voor iedereen. Vanaf 15.30 uur is het in coStA genieten van een ijzersterk programma, met onder andere Jeron Dewulf.

’t hART voor iedereen vzw werd in 2008 als burgerinitiatief opgericht. “In eerste instantie focusten we voornamelijk op de minderbedeelde jongeren in onze maatschappij”, blikt voorzitter Willemijn van Dommelen terug. De vzw wilde daklozen en kansarme jongeren in Vlaanderen en Brussel helpen. Al snel kwam heel wat menselijk leed bovendrijven. “We merkten dat de psychosociale belasting enorm hoog was. Op basis daarvan hebben we onze werking uitgebreid richting het luik mentaal welzijn.”

Al opgebrand

’t hART wil er zijn met praktische hulp en met lobbywerk op de hoogste politieke niveaus, door te sensibiliseren en door fondsen te werven. “We onderzoeken hoe we mensen, jongeren, met psychosociale klachten kunnen bijstaan. Nog voor covid lieten we een onderzoek doen om te bekijken wat er aan de hand is, om te onderzoeken hoe het komt dat het mentaal onderzoek zo onder druk staat. Wat daaruit bleek? Dat de generatie Z vaak al opgebrand is nog voor ze de werkvloer betreedt. Aan dat onderzoek is indertijd heel wat aandacht besteed. En dat was onze doelstelling.”

De vzw draait volledig op vrijwilligers. “Een serieuze uitdaging”, lacht Willemijn. Ligt de thematiek waarmee zij bezig zijn je nauw aan het hart en heb je het gevoel iets te kunnen bijdragen? “Laat het ons zeker weten. We zoeken altijd nog vrijwilligers. En dat kan ook over heel kleine dingen gaan, zoals ons praktisch helpen op een benefiet.”

Belangeloos

Vandaag om 15.30 uur start de Comedy Benefiet. MC Bas Birker praat de middag aan elkaar. Verwacht ook de ‘Latin Lover’ try-out van Jeron Amin Dewulf Leiva.

“En ook Johnny Trash zal van de partij zijn. Grote dank aan onze comedians die dit volledig belangeloos doen en hun tijd willen vrijmaken om ons te ondersteunen”, zegt Willemijn. “Covid veranderde veel. Mensen beslissen nu meer op het laatste moment om al dan niet ergens naartoe te gaan. Ik hoop dus dat veel comedyliefhebbers dit nog lezen en besluiten om straks af te zakken naar coStA. Om ons te ondersteunen en te genieten van heerlijke comedy.” (VADE)

Tickets aan 16 euro. Meer info: www.thartvooriedereen.be.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier