Luisteren naar modepraatjes: 4 x de beste modepodcasts

Mode wil je vooral zien en voelen, maar luisteren naar modepodcasts voedt evengoed de honger naar alles wat met fashion te maken heeft. Deze 4 modepodcasts vallen in de categorie ‘must listen’ voor wie geen genoeg krijgt van mode.

Work Fashion Talks: laat mode voor je werken

Is mode iets oppervlakkigs of een handige tool die je in je carrière vooruit kan helpen? Dat is het uitgangspunt van Work Fashion Talks, de podcast van de Antwerpse ex-juriste Lynn Mikolajczak. Lynn gaat het gesprek aan met professionele vrouwen uit verschillende industrieën over wat mode voor hen betekent en hoe stijl en trends ondersteunend kunnen werken tijdens je carrière. De podcast is een aanvulling op The Acquired, het onlineplatform van Lynn Mikolajczak met gestylede outfits voor professionals.

Wardrobe Crisis: Duurzame tips

Over de toekomst van de mode zijn we het er ondertussen al over eens: het mag allemaal best wat duurzamer en ethischer. De podcast Wardrobe Crisis van Clare Press, redacteur duurzaamheid van de Australische Vogue, legt de vinger op de wonde door thema’s als genderneutrale mode of ethisch produceren te bespreken. Een podcast die je aan het denken zet terwijl je meteen ook flink wat duurzame modetips meekrijgt. Mooi voor de wereld, je kleerkast én je geweten.

The History Of Fashion: een lesje geschiedenis

Benieuwd waarom we dragen wat we dragen en hoe onze kledingvoorkeuren doorheen de geschiedenis evolueren? Ga er dan maar even bij zitten en luister naar The History Of Fashion, een podcast waarin auteurs Cassidy Zachary en April Calahan op een luchtige manier de sociale en de culturele geschiedenis van kleding uit de doeken doen. Denk bijvoorbeeld aan gesprekken over de oorsprong van de cateye-zonnebril of de invloed van andere culturen op de hedendaagse mode.

Fashion no filter: achter de schermen

Modejournalisten Camille Charriere en Monica Ainley weten alles over de in & outs van de fashionwereld en delen hun ervaringen graag met de rest van de wereld. De twee vriendinnen verklappen hoe het er echt aan toegaat tijdens de Fashion Weeks, ze geven hun visie op influencers en halen celebritystylisten voor hun podcastmicrofoon.

Te beluisteren via de gebruikelijke podcastkanalen.

 

(coverfoto: Getty Images)

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier